Klart: Haddad till ”Bajen”

”Är en notorisk målskytt”

Haddad.
FOTBOLL

Hammarby får förstärkning lagom till premiären på Tele2 Arena.

Precis som Sportbladet kunde avslöja i går har Andreas Haddad, 31, skrivit på för klubben.

– För mig var det enkelt, Hammarby är en storklubb, säger han till Sportbladet.

Hammarby gjorde nyligen klart med engelsmannen Luke Rodgers, 31, från Shrewsbury Town. Nu är ytterligare en anfallare, Brommapojkarnas målspruta Andreas Haddad, klar för klubben.

Precis som Sportbladet avslöjade i går har 31-årigen genomgått en läkarundersökning och kritat på ett kontrakt som sträcker sig över 1,5 år.

– Andreas är en notorisk målskytt. Med sina 190 cm och 90 kg tillför han tyngd och power i straffområdet. Andreas känner flera av killarna i laget sen tidigare och kommer passa bra in i gruppen, säger Gustaf Grauers till Hammarbys officiella hemsida.

Andreas Haddad är nöjd med att byta allsvenskan mot superettan:

– Det är en division ner absolut, men det känns ändå som jag kommer till en större förening. Jag var borta två år innan jag skrev på för BP och då kände jag att jag ville till en lite mindre klubb utan press där jag kunde bygga upp mig i lugn och ro. Jag har följt den planen och nu känner jag att jag vill ta nästa steg. Jag tycker det är ett steg uppåt i karriären, säger han.

”Skadorna är läkta”

Haddad – som gjort fem mål och två assist för BP i allsvenskan – har tidigare i karriären haft stora skadebekymmer. Detta är något som "Bajen" vägt in i sin bedömning när man bestämde sig för att värva honom.

– Vårt medicinska team har gjort en grundlig undersökning på Andreas med tanke på den skadehistorik som finns. Bedömningen är att tidigare skador är fullt läkta och inte ska ligga honom till last nu. Däremot har vi i avtalet försäkrat oss på ett bra sätt om nya skador skulle uppstå, säger Grauers.

Sålt 30 000 biljetter

Hammarby ligger sjua i superettan och har haft problem med målskyttet under säsongen med blott tolv mål på 14 matcher.

I morgon möter de Örgryte på nya Tele2 Arena.

Över 30 000 biljetter är sålda i nuläget.

En match som dock Haddad inte räknar med att starta i.

– Jag har haft uppehåll i en vecka och missade de två sista matcherna innan det efter en smäll på knäet så jag behöver nog träna lite, men man vet aldrig, ett inhopp kanske.