Säljer biljetter för 11 kronor

1 av 2 | Foto: SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Biljettförsäljningen till Hammarby PSG har varit svagare än väntat.

Nu slumpas biljetter bort för bara 11 kronor genom ett samarbete med en ny sponsor till Hammarby.

– Det blev klart i dag att de tar över en stor andel biljetter, säger arenabolagets marknadschef Johan Seidefors.

Det är Stockholm Globe Arenas som sköter biljettförsäljningen till träningsmatchen mellan Zlatans PSG och Hammarby på Tele2 Arena.

Och det har gått trögt värre.

– Försäljningen har inte gått som vi tänkt oss. Vi får utvärdera det senare men vi hoppas fortfarande på att sälja ut, sa Johan Seidefors till DN i lördags.

Höga priser och osäkerhet kring Zlatans framtid har lagts fram som tänkbara orsaker till det svaga intresset. Men nu visar det sig att det har lönat sig att vänta länge.

”En stor burk”

Hammarbys nya tröjsponsor Herbalife har nämligen köpt upp en stor andel av de återstående biljetterna och säljer sedan dem för enbart serviceavgiften 11 kronor.

– Det blev klart i dag att de ska sponsra Hammarby. Och nu fanns det möjlighet att de tog över en stor andel biljetter, säger Johan Seidefors.

Hur många biljetter handlar det om?

– Det vet jag inte, men det är en stor burk biljetter.

Trots det mycket attraktiva erbjudandet har man inte marknadsfört det på annat sätt än i olika nyhetsbrevsutskick från sponsorn, men biljetterna finns på måndagskvällen hos återförsäljaren Ticnet.se.

Räknar ni med utsålt nu efter det här erbjudandet?

– Jag vill inte kommentera det så, men jag hoppas givetvis på så många som möjligt, säger Johan Seidefors.

Fotnot: Flera läsare har uppmärksammat oss på att erbjudandet inte fungerar på deras datorer. Det är märkligt då undertecknad när han återigen kontrollerar evenemanget på Ticnet kan beställa biljetter för 11 kronor. Vi har i nuläget ingen förklaring till varför den här skillnaden finns och kan inte rekommendera något annat än att undersöka frågan med biljettåterförsäljaren eller arrangören.

Seidefors har under tisdagsmorgonen meddelat att biljetterna är slut – men att det kan komma att släppas fler 11-kronorsbiljetter. Det beslutet tas klockan 13.00 på tisdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM