”Vi har redan fått en nytändning...”

Dennerby gjorde sin första träning som Bajen-boss

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
FOTBOLL

I dag samlade Thomas Dennerby spelarna för ett första möte.

Hammarbys nye tränare har, enligt lagkaptenen, fått en bra start.

– Det är redan en nytändning i laget, säger Kennedy Bakircioglu.

I går blev det klart att Thomas Dennerby tar över tränarposten i Hammarby efter Gregg Berhalter.

Iklädd skjorta, kavaj och jeans stod han på sidan om och tittade när laget tränade på torsdagen. Carlos Banda höll i själva träningen.

– De senaste dygnen har varit omtumlande. Allt har gått så otroligt snabbt, säger Dennerby som håller på att lösa de praktiska sakerna som inkluderar hans tjänst som fritidschef i Tyresö.

”Jag ska iaktta...”

Du väljer att stå vid sidan om.

– Ja, vi har valt att Carlos och Macke håller i träningarna i början så att jag kan stå och iaktta, titta på detaljer och se vad som kan göras bättre. Det är värdefullt för mig. Så kommer det vara de första tre-fyra dagarna. Nästa vecka börjar egentligen den riktiga omstarten.

Dennerby pratar om sitt ledord tillsammans och hoppas att han som person kan få spelarna att leverera på planen.

– Jag hoppas att den lugna, harmoniska Thomas kan sprida harmoni i den här gruppen. Det kanske är det lilla som behövs för att det ska släppa, för kapacitet finns. Jag hoppas och tror att jag ska hjälpa spelarna att släppa de sista knutarna, säger han.

”Redan nytändning”

Hammarbys lagkapten är nöjd med nya tränarvalet.

– Det är redan en nytändning i laget. Alla vill visa vad de kan. Det börjar på noll för alla. Det är viktigt att alla kämpar och visar framfötterna nu så att Thomas får se, säger Kennedy och fortsätter:

– Jag känner Thomas sen tidigare. Han är en väldigt bra och klok människa och jag vet vad han kan. Nu ska vi se till att göra någonting bra av det här.

Varför tror du att ni inte lyckades med Berhalter?

– Hade vi vunnit några matcher så hade det inte snackats så mycket. Vi har sabbat det lite själv tycker jag. Vi spelare har också ett ansvar och vi har inte lyckats göra det vi ska. Om tränaren inte lever upp till förväntningarna så får han gå, men det finns också många positiva saker med Gregg. Han har försökt att göra sitt bästa.

Vad sa Dennerby på spelarmötet?

– Han berättade vad som är tänkt framöver. Vi ska bygga en bra harmoni i laget och se det positivt. Inget är över och vi ge allt och försöka vända på det här.

ARTIKELN HANDLAR OM