”Hissen till framgång är sönder”

Hammarbytränaren manar till lugn: ”Ta trappstegen”

Nanne Bergstrand.
FOTBOLL

Efter en perfekt sexpoängsstart kom ett hack i Hammarbyskivan senast mot Ängelholm.

Nu manar Nanne Bergstrand till lugn inför toppmötet mot Gif Sundsvall.

– Hissen till framgång är sönder, säger Bajentränaren.

Efter knappt fyra omgångar toppas superettan överraskande av Husqvarna och Värnamo. Men i kväll har tänkta topplagen Sundsvall och Hammarby, båda på sex poäng, chans att haka på i toppen.

För Hammarby kommer matchen som en chans att studsa tillbaka efter att man gick på en mina hemma mot Ängelholm.

Nanne Bergstrand trycker hårt på mantrat att ”processen måste få ta tid” och att klubben måste ta det lugnt även i motgång.

– Det är viktigt för alla i Hammarby att förstå att hissen till framgång är sönder. Vi behöver ta trappstegen upp nu. Vi jobbar varje vecka med spelet så får vi se hur lång tid det tar, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Pa Dibba tillbaka

– Hade fotboll varit så enkelt att bästa laget vann så hade alla haft 13 rätt på tipset alltid och som tur väl är så har ju inte alla det.

Nanne får tillbaka Pablo Pinones Arce på topp medan Andreas Haddad fortfarande är skadad. Även Sundsvall får tillbaka en offensiv kraft i Pa Dibba.

– Sundsvall är ett beräknat topplag. För vår del handlar det som att göra en helhetsmässigt bra insats. Vi vet hur Sundsvall spelar och tänker, men vi tänker mest på vårt sätt att spela, säger Bergstrand.