Bajens protest mot Idol-Kevin

1 av 4 | Foto: LUKAS SAHLIN
Hammarby-fansens protester.
FOTBOLL

Här protesterar Hammarbys supportrar mot den tidigare matchstarten i bortamötet med Gif Sundsvall.

Matchen spelades redan 15:15 på onsdagen då ”Giffarna” ska anordna ett Valborgs-firande på kvällen med Kevin Walker på scenen som det stora dragplåstret.

– Det får de fan inte göra..., säger Walker till Sundsvall Tidning om banderollen ”Matchtiden är bisarr, vi ska bränna din gitarr”.

Gif Sundsvall vill göra Valborg till en lång festdag med hemmamatchen mot Hammarby på dagen följt av ett traditionsenligt firande på kvällen där bland annat lagets mittfältare Kevin Walker, känd från tv-programmet Idol, ska hålla en konsert.

”Kan inte acceptera”

Men beslutet att därför ha avsparken redan 15:15 på en vardag har upprört Hammarbys supportrar som fått mycket svårt att hinna ta sig till bortamatchen.

”Vi kan inte acceptera att matchtider styrs av event helt frikopplade från fotbollen. Det måste bli slut på detta konsekventa hån mot oss fotbollssupportrar. Avsparkstider ska läggas så att folk kan gå på matcher. Avsparkstider får aldrig stå tillbaka för lokala jippon”, skrev supporterföreningen Bajen Fans på sin hemsida inför matchen.

”Vi har DJ Solli”

Innan avspark fortsatte protesterna. De bortasupportrar som ändå lyckats hinna till matchen höll upp flera banderoller med ett tydligt budskap.

”Fotboll ska spelas när supportrarna kan va på plats. En pajaskonsert ska aldrig gå före en matchstart”, stod det på en.

”Vem fan e Kevin Walker? Vi har DJ Solli!”, på en annan med hänvisning till Hammarbys Jan Gunnar Solli som extraknäcker som DJ.

”It ain't over until the fat Kevin sings” och ”Matchtiden är bisarr, vi ska bränna din gitarr”, på en tredje och fjärde.

– Det får de fan inte göra..., säger Walker med ett skratt till Sundsvall Tidning.

Lagkaptenen, som höll på att göra mål på slutet, svär sig damtidigt från från ansvar.

– Dom har gjort en heldag med match och lite evenemang på Norra berget, men det är inget jag är med och roddar i, sade han till ST.

Matchen vann Sundsvall med 3-1.