Ny förlust för Bajen: ’Kan inte hålla på så’

Sundsvall besegrade Hammarby: ”Mer cyniska”

Foto: BILDBYRÅN
Johan Persson.
FOTBOLL

Inför matchen var det matchtiden och Kevin Walkers artistkarriär det var fel på.

I första halvlek var det anfallsspelet.

Och efter andra raka förlusten – den bristande cynismen.

– Vi måste bli mer cyniska. Vi kan inte hålla på så här, säger Hammarbys mittfältare Johan Persson efter 3–1-förlusten mot GIF Sundsvall.

Matchtiden var omtalad inför mötet. Så pass omtalad att man kan tycka att Hammarbyspelarna borde lärt sig den något udda matchtiden.

Men när klockan slog 15.15 var Hammarby-spelarna inte alls med på noterna och lät GIF Sundsvall ta över bollinnehavet – och ledningen.

Efter bara 8 minuter kunde Johan Eklund sätta 1–0 för hemmalaget.

– Vi bjuder på första målet, säger en besviken Johan Persson till TV12.

Och även om Hammarby tog över så var det tydligt att Nanne Bergstrand inte var nöjd med sitt experiment med Kennedy Bakircioglü på topp: redan i halvtidsvilan kom ett dubbelbyte.

In med tidigare skadade anfallaren Pablo Pinones-Arce på topp och ner med Bakircioglü i sin rätta position – då kom också kvitteringen.

Tio minuter in i andra halvlek stänkte Kennedy Bakircioglü dit en straff han ordnat själv.

”Kan inte hålla på så”

Men bara två minuter senare hade Johan Eklund, liggande efter klungspel vid hörna, satt 2–1 och på nytt givit GIF Sundsvall ledningen.

– Vi kan inte hålla på så här. Vi kan inte bjuda på något, det har vi inte råd med i den här serien. Det håller inte, säger mittfältaren Johan Persson till TV12 om GIF:s 2–1-mål.

I förlusten hemma mot Ängelholm senast kontrade Othman El Kabir in 2–1 just efter Hammarby kvitterat till 1–1.

– Det är andra matchen i rad vi åker på 2–1 direkt. Vi måste bli mer cyniska, det håller inte det här, säger Johan Persson.

Ett mål som skulle bli avgörande. Fyra minuter senare knoppade nämligen Marcus Danielsson in slutresultatet  3–1 efter ett långt inkast och på det orkade inte Hammarby svara.

– Vi åker dit på det vi varit bra på. Vi åker dit på två stycken fasta sitautioner, säger Nanne Bergstrand efter andra raka förlusten.

ARTIKELN HANDLAR OM