Hallenius återvänder till Hammarby

Avslöjar: Skyttekungen tillbaka i ”Bajen”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Linus Hallenius, 25, återvänder till svensk fotboll.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer anfallaren skriva på för Hammarby inom kort.

– Linus har bestämt sig, det är det enda jag kan säga, säger agenten Hasan Cetinkaya.

För fyra år sedan lämnade Linus Hallenius Hammarby för proffsäventyr i Italien med Genoa. Men anfallaren lyckades aldrig slå sig in i Serie A-klubben, han hade skadebekymmer och lånades ut.

I stället blev det schweiziska Lugano och Serie B-klubben Padova. Och det senaste året har han spelat för Aarau i Schweiz högstaliga, en klubb han lämnade i sommar.

Valde mellen Sverige och Schweiz

De senaste veckorna har han funderat över framtiden, och haft intresse från Schweiz och Sverige. Enligt uppgifter till Sportbladet har han gjort sitt val. Han väljer att återvända till Hammarby, där han spelade 2009-2010.

– Linus har bestämt sig för vilken klubb han vill spela för, det är det enda jag kan säga, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Blir det Hammarby?

– När det gäller Sverige finns det bara en klubb för Linus. Sedan får du själv spekulera kring det.

Känd för drömmål

Sommaren 2010 gjorde Linus Hallenius ett drömmål i Hammarbys möte med Syrianska. Han tog emot bollen på bröstet, lyfte bollen över en försvarare med sin högerfot och klippte sedan till bollen med vänstern. Trots svår vinkel – satt bollen snyggt i bortre hörnet, en Marco van Basten-kopia.

Hallenius var Hammarbys och superettans största försäljning när han gick till Genoa, han kostade runt 17 miljoner kronor. Den gångna säsongen gjorde anfallaren fem mål på 22 framträdanden för Aarau.

Han kommer som Bosmanövergång till Hammarby som uppges presentera Hallenius i veckan.

FAKTA

Hallenius tidigare klubbar:

2006–2009: Gif Sundsvall

2009–2010: Hammarby

2010–2012: Genoa

2011: Lugano (lån)

2011: Padova (lån)

2013: Aarau

ARTIKELN HANDLAR OM