Bajen-avslutningen slutsåld – tre veckor innan match

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Publiksuccén fortsätter för Hammarby fotboll.

Med drygt tre veckor kvar till säsongsavslutningen mot Jönköpings-Södra är biljetterna tillfälligt slutsålda.

– Det kommer släppas några biljetter till, men det är näst intill slutsålt, säger Markus Nilsson som är biljettansvarig i Hammarby fotboll.

Flytten till Tele2 Arena har blivit en riktig dundersuccé för Hammarby fotboll. Publiksuccén har denna säsong gått hand i hand med de sportsliga resultaten.

Med en hemmapubliksiffra på över 250 000 åskådare totalt kan Hammarby nu slå publikrekordet för en hel säsong. Och med tre omgångar kvar av årets superetta toppar laget tabellen på samma poäng som Sundsvall, men med bättre målskillnad.

Inför den avslutande hemmamatchen mot Jönköpings-Södra är allt upplagt för att fira ett allsvenskt avancemang. Matchen som spelas 2 november är nämligen redan slutsåld.

Markus Nilsson som är biljettansvarig i klubben berättar att de märkt av det stora intresset för den sista matchen ända sedan biljetterna släpptes men att försäljningen dragit iväg rejält de senaste dagarna.

– Jag trodde vi satt lugnt i båten igår kväll när vi hade 1800 biljetter kvar, men i morse var de slutsålda, säger han.

”Känns lite sjukt”

Trots det förväntade intresset är han något förvånad.

– Mycket beror förstås på de sportsliga framgångarna, men att det skulle vara fullt med tre veckor kvar känns lite sjukt, det hade vi inte räknat med, säger han.

Nu fortsätter arbetet med att gå igenom arenan för att om det går att släppa ytterligare några biljetter.

– Det vi vanligtvis gör en vecka före match, får vi nu göra tre veckor innan istället. Det är en unik situation, säger han.

Under eftermiddagen släpps ytterligare ett fåtal biljetter berättar Nilsson, men det är inte många.

Det kan tillkomma fler platser i ett senare skede då bortalaget Jönköpings-Södra lämnat besked om hur många platser deras supportrar behöver. Först då kan Hammarby beräkna de säkerhetsavspärrningar som krävs.

– Vi vet inte riktigt hur många biljetter det kan bli, men vi för en dialog med J-Södra, säger Nilsson.

Som premiären

Totalt kommer arenan ha plats för ungefär 29 500 åskådare, ungefär som i säsongspremiären.

Årets näst sista hemmamatch mot Östersund 21 oktober är även den på god väg mot att sälja slut. På torsdagen hade över 20 000 biljetter sålts.

Om det blir allsvenskan nästa år räknar Hammarby med fortsatt hårt publiktryck, men Nilsson räknar inte med fullsatt varje match.

– Mycket av årets publikökning beror på sportsliga framgångar, att vi legat i toppen och vunnit matcher. Men folk vänjer sig snabbt. Går vi upp i allsvenskan och förlorar några matcher tror jag tyvärr att vi kan tappa lite publik, säger Nilsson.