Klart: Drömmatchen blir av för Hammarby

Möter LA Galaxy på Tele 2 Arena

Stefan Ishizaki spelar i Los Angeles Galaxy.
FOTBOLL

Den 16 februari väntar en drömmatch för Hammarby IF. Den amerikanska storklubben LA Galaxy kommer till Stockholm för att spela en träningsmatch på Tele 2 Arena.

– Vi kommer ställa upp med det tänkta laget för årets Allsvenska, säger Hammarbys VD Henrik Kindlund.

I början av december förra året vann LA Galaxy titeln den amerikanska MLS-ligan med Stefan Ishizaki i laget. Nu står det klart att laget kommer till Sverige och spelar en träningsmatch mot Hammarby på Tele2 Arena måndagen den 16 februari klockan 19.00.

– Vi ser fram emot att ta emot LA Galaxy, inte minst sportsligt ska det bli spännande att se hur klubbarna står sig mot varandra. Matchen mot LA Galaxy blir den första träningsmatchen för oss i Stockholm där vi kommer ställa upp med det tänkta laget för årets Allsvenska, och det är ju verkligen roligt att vi kan bjuda våra supportrar på en sådan här match då. Med all respekt är det en förbättring gentemot att spela mot Vasalund på Stadshagen, säger Henrik Kindlund, VD i Hammarby, i ett pressmeddelande.

Keane en av profilerna

Los Angeles Galaxy har dominerat stort i den amerikanska Major League Soccer (MLS) de senaste åren med tre seriesegrar de senaste fyra åren. I klubben spelar exempelvis Robbie Keane med ett förflutet i Tottenham och Liverpool och till sommaren ansluter Steven Gerrard till laget.

– Vi är väldigt förväntansfulla inför att möta våra AEG vänner Hammarby under försäsongsturnén. Båda lagen har historiska säsonger bakom sig och denna match ger bägge klubbarna möjligheten att testa lagen ordentligt på Tele2 Arena inför Bajens fantastiska supportrar, säger Chris Klein, VD LA Galaxy.

MFF ska möta DC United

Men det är inte bara Hammarby som ska möta amerikanare. Malmö FF bekräftar att de ska möta DC United den 6 februari i USA. Det innebär alltså att Markus Halsti som i går lämnade MFF för just DC United nu får möta sitt gamla alg direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM