Hammarbys hjälte var på väg att lämna

”Jag var ju stjärnan i Assyriska”

1 av 6
FOTBOLL

Så sent som i fjol övervägde han att lämna Hammarby.

I går blev Nahir Besara, 24, stor derbyhjälte.

– Det går inte att beskriva hur skönt det här är, säger han.

Betyg: Så bra var derbyklackarna

Två derbyn – två segrar.

Hammarby har fått en drömstart på säsongen och efter vändningen mot Djurgården i går kunde spelarna blicka upp mot läktaren och konstatera att banderollen som hölls upp – ”bäst i stan” – för tillfället stämmer.

– Det är väl mest fansen och media som pratar om sånt men visst, har man slagit både AIK och Djurgården så är man väl bäst i stan, säger Kennedy Bakircioglu.

Han knorrade in målet som betydde 1–1 i den 55:e minuten.

Den stora hjälten blev dock Nahir Besara. Med halvtimmen kvar att spela fick han bollen felvänd i offensivt straffområdet – och klackade (!) in det match­avgörande målet.

– Jag ville bara slita av mig tröjan. Det går inte att beskriva hur skönt det här är, säger 24-åringen.

”Inte lika ödmjuk då”

I dag vaknar han upp som stor Bajen-frälsare, något som hade varit svårt att förutspå för ett år sedan. Då fick Besara sparsamt med speltid och övervägde till och med att flytta tillbaka till moderklubben Assyriska.

– När jag kom till Hammarby trodde jag inte att det skulle vara så vårt. Jag var ju stjärnan i Assyriska och tänkte att: ”Jag dominerade ju i superettan där, så jag kommer göra det i Hammarby också”. Man var inte lika ödmjuk på den tiden. Inför hösten i fjol så bestämde jag mig för att satsa ordentligt, att ge det en chans, och om det inte gick bra så kunde jag gå tillbaka till Assyriska.

Du tänkte flytta hem?

– Alltså, jag hade väl inte just den tanken så men grejen var att jag inte ville göra det så pass dåligt i Hammarby så att jag skulle bli tvungen att lämna. Då skulle media ha skrivit att: ”Floppvärvningen lämnar Hammarby”.

– Jag knöt näven, tänkte att när jag lämnar Hammarby så ska det stå: ”Stjärnan lämnar Hammarby”, säger Besara.

Och nu har han alltså fått en flygande start på säsongen i form av poäng i samtliga tre matcher.

– Jag tränar extra varje dag och är 100 procent motiverad. Jag började bygga upp mitt självförtroende i slutet på förra säsongen och Nanne (Bergstrand) har trott jättemycket på mig. Det är det jag behöver – förtroende.

Hammarby har nu tagit sju poäng av nio möjliga.

– Vi är en nykomling men inte vilken nykomling som helst. Vi har börjat den här säsongen bra men vi måste vara ödmjuka. Inom några år hoppas jag att vi matchar

alla lag om guldet, säger Kennedy Bakircioglu.

Betyg: Så bra var derbyklackarna