Bajen Fans planerar protest mot polisen

”Försök aldrig stoppa vårt stöd! Alla till Malmö!”

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Polisen har reducerat ståplatsplatserna till mötet mellan Malmö FF och Hammarby.

Därför tänker Bajen Fans protestera på måndag.

”Polisen har startat en häxjakt – försök aldrig stoppa vårt stöd! Alla till Malmö!”, skriver Bajen Fans.

Foto: BILDBYRÅN
Tony Ernst.

SPELAR-ENKÄT: De är allsvenskans bästa och värsta fans

Malmö FF tvingas att minska sina ståplatser till hemmamatchen mot Hammarby på måndag. Hemmaklacken blir av med 1 500 platser från 5 500 till 4 000.

Bortaklacken blir av med 900 platser, från 1 900 till 1 000.

"Under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF den 13 april 2015 förekom likaså brister i ordning och säkerhet med otillåten pyroteknik i stor omfattning på Hammarby-supportrarnas läktarsektioner," skriver polisen i sin motivering (läs hela nedan).

Tony Ernst, ordförande i supporterföreningen SFSU, rasade mot beslutet.

– Jag ser det som att någon högt upp inom polisen har bestämt sig för att sätta stopp för svensk fotboll. Jag kan bara se det som en krigsförklaring, sa Ernst bland annat.

Tänker köpa biljett på plats

Bajen Fans tänker protestera mot polisen.

”Efter att polisen på mycket oklara grunder reducerat bortasektionen i Malmö från 1900 till 1000 platser vill samtliga aktiva Bajengrupperingar uppmana till invasion. Målet är 2000 bajare på plats, som en protest mot den godtyckliga kollektiva bestraffningen.
Vi ber också samtliga som åker ner att inte köpa biljett på förhand, utan istället på plats i entrén till bortasektionen”, skriver Bajen Fans.

SPELAR-ENKÄT: De är allsvenskans bästa och värsta fans

FAKTA

Polisens motivering

"Under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Malmö FF och AIK som spelades den 9 april 2015 förekom brister i den ordning och säkerhet som arrangören ansvarar för.

På ståplatsläktaren för MFF: s supportrar befann sig, enligt arrangörens uppgifter, 5 500 personer. I evakueringsgångarna, som under matchen också var utgångsposition för släcknings- och sjukvårdspersonal, befann sig så mycket publik att vägarna bedömdes som näst intill blockerade. Detta hade i händelse av olycka avsevärt försvårat en räddningsinsats på läktarsektionen. Vidare förekom otillåten pyroteknik i stor omfattning, med en ökad risk för allvarliga olyckor.

Under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Hammarby IF och Djurgårdens IF den 13 april 2015 förekom likaså brister i ordning och säkerhet med otillåten pyroteknik i stor omfattning på Hammarby-supportrarnas läktarsektioner."

Ulf Sempert /Polismästare – Kommenderingschef