Derbyhjälten: Fler dueller passar oss

Derbyhjälten Nahir Besara tror på bra skrällchans.
FOTBOLL

Hammarby är vana vid snabbt konstgräs på Tele2 Arena.

Nu väntar bortamatch på gräs mot Malmö FF – en fördel enligt Nahir Besara.

– Det kommer att bli fler dueller och jag tror det passar oss mer, säger han.

Hammarby-tränaren Nanne Bergstrand har ­betonat att laget ska spela en tempofylld fotboll. Det passar bra på konstgräset på Tele 2 Arena.

Senast blev det derbyvinst mot Djurgården efter Nahir Besaras klackmål. I kväll väntar dock regerande svenska mästarna ­Malmö FF – på gräs.

– Det kommer att bli lite fler dueller än på konstgräs. Hade vi mött Malmö på konstgräs så hade matchen sett annorlunda ut. Konstgräset hade gynnat båda ­lagen, tror jag. Men nu ­kommer det att bli fler ­dueller och jag tror det ­passar oss mer, säger Nahir Besara.

Varför?

– Vi har så pass bra lag, vi är så starka fysiskt och ­konditionsmässigt. Även om det är Malmö så tror jag att vi kommer att orka mer sista 30 minuterna.

”Ett badkar”

Malmö FF:s tränaren Åge Hareide betonar att det är svårt att ställa om från konstgräs till naturgräs. Norrmannen väljer även att jämföra Tele2 Arena med ett ”badkar”.

– Bollen rinner hit och dit. När du tar ett bad i ett badkar så kan du ju försöka ­hitta tvålen om du tappar den, haha. Det är lite samma känsla när du ser en match på Tele2 Arena. Det är en annan fotboll när du spelar på naturgräs, säger norrmannen.

Så, vilka fördelar får ni?

– Det tror jag inte att jag ska avslöja i tidningen. Vi håller oss till vårt spel och Hammarby till sitt.

Besara menar att de kommer att vara piggare sista halvtimmen...?

– Okej. Det får vi se i morgon, haha. Känslan är att vi är jättestarka.

”Är inte Real”

Både MFF och Bajen har sju poäng efter tre matcher. Besara ser mötet på ­Swedbank Stadion som en riktig värdemätare.

– Malmö har bra spelare, men jag möter bra spelare varje dag. Det är inte Real Madrid vi möter, det är ­Malmö. All respekt, det är ett fantastiskt lag. Vi tror på oss själva och vi vet vad vi ­ska göra, vi går för tre ­poäng, säger han.