Kan byggas om – efter fansens krav

Stod klar 2013 – nu kan Tele2 Arena byggas om

FOTBOLL

Sedan Tele2 Arena stod klar i juli 2013 har Hammarbys fans kämpar för en ombyggnation.

Nu träffas klubben och representanter för arenan för att diskutera frågan.

– Vi ska tala igenom förutsättningarna, men det är inte bara att bygga om, säger Hammarbys VD Henrik Kindlund till Fotbollskanalen.

SPELARENKÄT: Vilka fans och arenor är bäst/värst?

Hammarbys fans har genom kampanjerna #fullsatt och #etage3 haft som mål att sälja ut lagets fyra första hemmamatcher. En tanke bakom satsningen är att sätta press på arenaägaren för att få till den ombyggnation supportrarna hoppats på.

Fansen vill att delen mellan övre och nedre etage på norra kortsidan, som var tänkt som en Vip-läktare men som stått tom, ska öppnas för att få in fler supportrar. Nu ska också klubben träffa representanter för fastighetsbolaget SGA Fastigheter och driftsbolaget SGA.

”Klart att vi lyssnar”

– Hammarby Fotboll är vår kund. Lyfter de det här så är det klart att vi lyssnar. Sen är det naturligtvis en lite längre process än att bara bygga om. Det är ju fastighetsägare i form av Stockholms stad involverade och så vidare, säger Daniel Stålbo, marknads- och kommunikationschef på SGA, till Fotbollskanalen.

Hammarbys vd Henrik Kindlund tror att fansens initiativ kan ha påverkat SGA.

– Det har inte påverkat oss, vi har diskuterat under vintern. Men det är mycket möjligt att det har påverkat SGA och SGA Fastigheters vilja att ta upp frågan när de ser att matcherna är slutsålda.

SPELARENKÄT: Vilka fans och arenor är bäst/värst?