”Bajen” går för tidernas rekord

Henrik Kindlund: ”Inget snack, vi siktar på det”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Mot fullsatt på Tele2 arena i dag igen – men "Bajen" nöjer sig inte med det.

Målet: att slå alla tiders publikrekord i allsvenskan.

– Det är inget snack om att vi siktar på det. Det är bara att dunka på, säger vd:n Henrik Kindlund.

Publiksuccén bara fortsätter för Hammarby. Utsålt i premiären mot Häcken och utsålt i derbyt mot Djurgården ger ett hemmasnitt på 28 938 hittills.

Och i går kväll fanns bara några tusen plåtar kvar till matchen mot Åtvidaberg.

Allt talar för att det blir fullsatt på nytt.

– Det här blir nionde matchen i rad där vi har fler än 20 000 åskådare på plats. Det kommer vi att ha mot Sundsvall, Halmstad och IFK Göteborg också och då är vi uppe i tolv raka, säger Henrik Kindlund.

– Det tror jag blir en utmaning för Malmö FF och AIK att slå.

ÖIS har rekordet

Men tolv matcher är inte tillräckligt, enligt Hammarbys vd. År 1959 snittade Örgryte 25 528 personer på läktarna vid sina hemmamatcher. Det är allsvenskt rekord.

Just nu.

– Då spelade de bara elva matcher. Tittar man på våra senaste elva hemmamatcher, inklusive den mot Åtvidaberg, tror jag vi ligger ganska identiskt med det snittet. Får jag gissa här och nu, tror jag att vi skulle hamna runt det när säsongen är slut. Men det är klart att vi siktar på att slå deras rekord, inget snack om det, säger Henrik Kindlund.

Ni är inte nöjda än?

– Så måste det vara. Är man hotellägare och har rum kvar, då är man inte nöjd. Samtidigt är vi ödmjuka och tacksamma, självklart är det så. Men vi har en plan för att fortsätta utveckla det här. Det är bara att dunka på.

SPELARENKÄT: Bästa och värsta fansen i allsvenskan