Försvarare klar för Hammarby

Spelade U20-VM i somras

Foto: AFP
Joseph Aidoo.
FOTBOLL

Hammarby förstärker truppen med en ny mittback.

Detta då Joseph Aidoo, 19, lånas in från Inter Allies i Ghana.

– Vi ser det här främst som en värvning för framtiden, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarbys hemsida.

Efter 3-0 förlusten mot GIF Sundsvall blir Hammarby alltmer indraget i bottenstriden. Nu agerar klubben genom att plocka in sitt fjärde nyförvärv i sommar - även om det främst ses som en värvning på sikt.

– Joseph Aidoo är en ung spelare med mycket intressanta egenskaper, och vi är glada för att få honom till oss för att utvärdera honom men också påverka hans utveckling. Omställningen från afrikansk fotboll tar tid och vi ser det här främst som en värvning för framtiden, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarbys hemsida.

”Nära samarbete”

Mittbacken Joseph Aidoo, 19, lånas in från Inter Allies över resten av säsongen och därefter har Hammarby en köpoption på försvararen. Trots sin ringa ålder har försvararen gjort två säsonger i Ghanas högstaliga och under denna säsong har han varit kapten för Inter Allies.

– Vi har etablerat ett bra och nära samarbete med Inter Allies FC, och det är mycket vår scoutingansvarige Mikael Hjelmbergs förtjänst, som har gjort ett väldigt bra arbete i att få Joseph till oss, berättar Mats Jingblad.

Spelade U20-VM

Just Hjelmberg väljer att beskriva försvararen på följande vis:

– Joseph är explosiv, har ett bra huvudspel och spelar med stort mod. Han besitter tydliga spetsegenskaper i försvarsspel, och det är det vi har fastnat för.

Försvararen, som spelade i U20-VM med Ghana under sommaren, kommer att ansluta till Hammarby när hans visum är klart.

FAKTA

Hammarbys nyförvärv och förluster i sommar

In: Ögmundur Kristinsson (Randers), Imad Khalili (Baniyas), Richard Magyar (Aarau) och Joseph Aidoo (Inter Allies).

Ut: Thomas Guldborg Christensen (Valur), Johannes Hopf (Genclerbirligi), Marko Mihajlovic (Klubb ej klar), Nahir Besara (Göztepe) och Viktor Nordin (Frej, lån).