Veteranerna möts för 20:e gången

Tränarna har stenkoll på varandra

FOTBOLL

Med åren har Nanne Bergstrand blivit expert på hjärnkampen mot Pelle Olsson.

Inför dagens tjugonde möte har Hammarbys tränare bara förlorat tre gånger mot sin rival.

– Vi har mötts många gånger och jag känner igen en hel del av de här mönstren, säger Nanne.

Egentligen är de rätt lika varandra, Pelle Olsson och Nanne Bergstrand. Två 50-åringar som ledde var sitt småstadslag i en evighet och sedan tog över en Stockholmsklubb.

I dag möts Pelle och Nanne för tjugonde gången i allsvenskan. Historien visar att de två tänkarna ofta delar på poängen, men att Bergstrand har plusstatistik.

Sex gånger har Nanne gått vinnande ur matchen, tio gånger har det blivit lika och tre gånger har Pelle vunnit, allt enligt siffror från Infostrada.

Missförstådda

Inför kvällens match säger Berg­strand att han ser en röd tråd från Olssons Gefleår fram till i dag.

– Pelle har gjort ett jobb, samtidigt har vi mötts många gånger. Jag känner igen en hel del av de här mönstren. Han har fått laget att fungera på ett bra sätt, säger han.

Hammarbys tränare tycker att hans lag har varit missförstått i år. Många har stirrat sig blinda på resultaten och missat utvecklingskurvan.

– När man pratar om långsiktighet känner man att en del tror att man pratar om en ögonsjukdom, säger Nanne och exemplifierar:

– När vi började serien med tio poäng på fem matcher drev vi upp förväntningarna för högt i förhållande till vad vi egentligen ska mäkta med.

Kände du det redan då?

– Ja. För så bra spelade vi inte. Den bästa perioden vi har spelat är nu efter uppehållet när vi spelade 3–3 mot Häcken, 1–1 mot Gefle och 3–0 mot Falkenberg.

Fotnot: Matchen startar 19.00 och sänds i CMore Sport