Nanne: ”Det är mitt största bekymmer”

Nanne tycker Bajen var bättre 2014 – och är orolig inför derbyts bengaler

Foto: Bildbyrån
Nanne Bergstrand under höstens derby mot AIK
FOTBOLL

Söndagens derby blir ett cupdrama.

Nanne Bergstrand är orolig.

– Mitt största bekymmer är om det blir en fyratimmarsmatch, säger Hammarbys tränare och syftar på eventuella bengalavbrott.

Måndagens cupmatch mot Ljungskile var en schizofren upplevelse för Hammarbys supportrar. Ljungskile tog ledningen med 2–0 efter tre (!) minuter och hemmalaget stod totalt sett för en kardinalusel första halvlek.

– Det var en hemsk känsla i den första halvleken. Det var inte alls roligt. Man tänkte: "är vi med i matchen eller vad är det frågan om?", säger Kennedy Bakircioglu.

Trots underläge – och en man mindre efter Melker Hallbergs målchansutvisning – orkade Hammarby resa sig och vända matchen till en 4-2-seger.

Rädd för avbrotten.

Därmed lever drömmen om avancemang i svenska cupen. Men då krävs sannolikt seger i söndagens hett efterlängtade derby mot Djurgården. När Nanne Bergstrand fick frågor om den kommande matchen fokuserade han dock på sin oro.

– Jag hoppas verkligen inte att det blir någon fyratimmarsmatch. Taket är på och med tanke på bengaler så kan det ta en hiskelig tid innan matchen är slut, sa tränaren.

Bergstrand syftar naturligtvis på den kraftfulla rökutvecklingen som kommer stanna kvar länge inne på stängda Tele2 Arena vid en eventuell bengalbränning. Tränaren tror att långa avbrott i förlängningen kan skrämma bort människor från de allsvenska arenorna.

"Finns bra matcher på tv"

– Det är det som bekymrar mig mest. För det finns många andra bra matcher att titta på tv.

Är det en uppmaning från din sida till Hammarbys fans – att de ska undvika pyroteknik?

– Jag tror inte att någon vill uppleva en fyratimmarsmatch, säger Nanne som betonar att han i första hand ser fram emot matchen.

Det sportsliga då?

Där är Hammarbys tränare långt ifrån nöjd. Även om han givetvis gladde sig åt den helt nödvändiga segern, så finns det en hel del som skaver...

"Bättre 2014 än nu"

Hur nära är ni där ni vill vara formmässigt inför den allsvenska starten?

Nanne Bergstrand suckar ljudligt innan han svarar på frågan.

– Vi har varit närmare än vad vi är just nu, kan jag säga.

Utveckla.

– Vi var närmare hösten 2014, än vad vi är i dag.

Det har gått en ganska lång tid sedan dess?

– Det är en stor omsättning på spelare. I det sättet vi spelar på så måste vi vara mer samtränade än vad vi är. Men vi såg ändå ljuset i tunneln i dag.