Tjänar 13 miljoner – tack vare fansen

”Fantastiskt jobb som ligger bakom”

Foto: Rickard Törnhjelm
FOTBOLL

Hammarby slog tidernas publikrekord i allsvenskan.

Och publiksuccén ger rejält klirr i kassan.

– Otroligt viktigt, säger ordföranden Richard von Yxkull till klubbens officiella hemsida.

30 627 åskådare såg matchen mellan Hammarby och Malmö (0-1) den 25 oktober förra året. En publiksiffra som innebar att Hammarby slog tidernas publikrekord i svensk fotboll.

– Jäkligt kul. Vi har jobbat långsiktigt för att få det att fungera på den nya arenan, att komma in i den. Någonstans hade vi en tanke på att vi kanske skulle kunna få ihop den här publiken. Att faktiskt göra det är jäkligt kul: en milstolpe för Hammarby, sa ”Bajens” vd Henrik Kindlund.

Stor vinst

Nu kommer siffrorna som visar hur värdefull publikboomen var för Hammarby. I årsrapporten som nu släppts på klubbens officiella hemsida framkommer att vinsten för Hammarby Fotboll AB uppgår till 8,12 miljoner kronor samt att föreningens vinstresultat är 4,92 miljoner kronor.

”Fantastiskt jobb”

Alltså totalt 13 miljoner kronor i vinst.

– Ingen hade väl kunnat förutse den enorma utvecklingen på publiksidan, något som förstås gett stort genomslag i både aktiebolaget och föreningens resultat. Men hela Hammarbys organisation som gjort ett fantastiskt jobb är också delaktiga i framgången, inte minst våra ideellt arbetande krafter. Stort tack! Det är otroligt viktigt för oss att vi nått en ekonomisk stabilitet så att vi kan bygga vidare framåt på denna positiva utveckling, säger ordföranden Richard von Yxkull.