Klart: Piñones-Arce blir assisterande i Hammarby

Tar över efter Carlos Banda

Foto: Bildbyrån
Pablo Piñones-Arce kliver in bredvid Nanne Bergstrand.
FOTBOLL

Pablo Piñones-Arce blir assisterande tränare i Hammarby IF.

Den forne Hammarby-spelaren ersätter därmed Carlos Banda.

– Vi har haft en dialog med Carlos, och har i samförstånd kommit fram till att gå skilda vägar, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarbys hemsida.

I lördags kom uppgifter om att Hammarby sparkar den assisterande tränaren Carlos Banda, 38. Under måndagsförmiddagen bekräftade Hammarby att Banda får lämna sitt uppdrag.

– Vi har haft en dialog med Carlos, och har i samförstånd kommit fram till att gå skilda vägar. Jag vill officiellt tacka Carlos för hans insatser i Hammarby och önska honom lycka till i framtiden, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarby hemsida.

Spelade i Hammarby förra säsongen

Carlos Banda ersätts utav Pablo Piñones-Arce, 34, som representerade Hammarby så sent som förra säsongen. Den forne anfallaren gjorde fem allsvenska säsonger för Hammarby under perioden 2002-2006. Efter sejourer i danska Vejle, Brommapojkarna och Öster återvände Piñones-Arce till Hammarby inför säsongen 2014.

Han stod då för tio mål när Hammarby vann Superettan 2014, och därmed säkrade en återkomst till allsvenskan.

– Eftersom han nyss slutat den aktiva spelarkarriären och så sent som förra året var spelare i Bajen känns det extra spännande. Han känner spelare och ledare samt föreningen vilket gör att han snabbt kommer bli varm i kläderna. Pablo vet vi sedan tidigare har en analytisk förmåga samtidigt som han har bra ledaregenskaper, säger Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Var players manager

Pablo Piñones-Arce kommenterar anställningen på följande vis:

– Jag är tacksam för det här förtroendet och jag kommer att jobba stenhårt för att se till att både spelare och ledarstaben får all hjälp de behöver av mig, det ser jag väldigt mycket fram emot, säger Piñones-Arce.

Efter att ha avslutat spelarkarriären tillträdde Piñones-Arce i april som players manager i Hammarby, men nu blir han alltså istället assisterande tränare.