”Svår och tung tid för mig och min familj”

Här är David Boo Wiklanders känslosamma hälsning

Foto: BILDBYRÅN, CHRISTIAN JOHANSSON
FOTBOLL

Succébacken David Boo Wiklander har missat avslutningen av allsvenskan.

Nu berättar han varför.

Yngste sonen Gustaf, åtta månader, är inlagd på sjukhus.

– Det är en svår och tung tid för mig och min familj. Det betyder mycket för mig att ni tänker på oss och vi känner verkligen stödet, hälsar Boo Wiklander till Hammarbys supportrar.

Hammarbys David Boo Wiklander, 32, är en stor supporterfavorit i de grönvita leden. Han har varit en av lagets viktigaste spelare under hösten och Bajen har bara släppt in totalt fem baklängesmål på de elva matcher som Boo Wiklander startat. Hans roll som lojal lagpappa har hyllats av fans och experter.

”Min son är inlagd på sjukhus”

Mittbacken har dock missat de fyra senaste matcherna av personliga skäl. Sportbladet har, via Hammarbys kommunikatör Axel Pershagen, varit i kontakt med Boo Wiklander. Här är hans hälsning till alla Hammarbysupportrar:

– För några veckor sedan blev min åtta månader gamla son Gustaf sjuk. Vi befinner oss sedan dess i Göteborg, där min son ligger inlagd på sjukhus, med hela familjen.

”Jag är väldigt tacksam”

Boo Wiklander förklarar varför han tidigare inte har velat berätta om sin situation för alla supportrar, men betonar att stödet värmer.

– Det är en svår och tung tid för mig och min familj och jag hoppas att ni kan respektera varför jag har valt att hålla mig undan alla medial uppmärksamhet. Jag har förstått att många supportrar frågat om min situation och undrat om de kan skicka en hälsning eller liknande. Jag är väldigt tacksam för det. Det betyder mycket för mig att ni tänker på oss och vi känner verkligen stödet.

Hälsar till alla supportrar

Nu vill han återgå till en skyddad tillvaro med familjen.

– Men jag hoppas att alla, såväl supportrar som journalister, förstår och respekterar att vi vill hantera situationen i lugn och ro som familj.

– Tack för er omtanke, hälsar David Boo Wiklander via Hammarbys kommunikatör Axel Pershagen.