Batan: ”Klubben vill vidare – är inte fel”

Stöttar Hammarbys beslut: ”Står bakom föreningen”

Foto: Bildbyrån
Stefan Batan
FOTBOLL

Nanne Bergstrand får lämna Hammarby.

Stefan Batan är positiv och stöttar klubbens beslut.

– Jag hoppas att det kommer in en tränare som vill spela fotboll, säger han till Sportbladet.

Under fredagsmorgonen blev det officiellt.

Nanne Bergstrand, 60, får lämna Hammarby efter en elfteplats i allsvenskan och uppgifter om bristande förtroende från spelartruppen.

– Anledningen till att vi har valt att ta det här beslutet är att vi upplever ett behov av att få in en ny röst och ny energi i klubbens sportsliga utveckling, förklarade Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull beslutet.

”Är inte fel”

Och klubben får stöd från spelartruppen.

Stefan Batan ser fram emot en ny tränare.

– Det är tråkigt för Nanne. Vi har haft honom under tre år och han har gjort det bra, men det här hör till fotbollen och vardagen. Klubben vill gå vidare med en ny tränare och det är inte fel det heller, säger Batan till Sportbladet.

Var det rätt beslut, tycker du?

– Det är svårt. Jag vill nog inte uttala mig om det. Föreningen tycker att det är rätt och då står jag som spelare bakom föreningens beslut. Nu blir det något nytt.

Vänsterbacken uppskattar att beslutet kom efter säsongen och inte under densamma.

– Nu får vi en tränare som kan lägga sin spelidé under uppehållet. Annars blir det mest att man kör vidare på samma spår och inte gör så mycket förändringar.

”Vill spela fotboll”

Hammarby skriver på sin hemsida att jakten på en ny tränare är en ”pågående process som kommer att avslutas inom kort”.

– Jag vill inte uttala mig om vem jag vill ha som ny tränare, det blir bara en massa skriverier. Men jag tror och hoppas att det kommer in en tränare som vill spela fotboll, säger Batan.