Nannes parhäst med i beslutet

Jingblad om sin egen framtid

FOTBOLL

Nanne Bergstrand och sportchefen Mats Jingblad fick tillsammans uppdraget att lyfta Hammarby.

Nu sparkas Bergstrand men Jingblad blir kvar med uppdraget att hitta hans ersättare.

– Sådan här är fotbollen, säger Jingblad till Sportbladet.

När Nanne Bergstrand, 60, anlitades av Hammarby för tre säsonger sedan presenterades Mats Jingblad, 58, som ny sportchef på samma presskonferens. Planen var att duon tillsammans skulle lyfta upp och etablera Hammarby i allsvenskan.

”Två olika tjänster”

Nu får Bergstrand gå sedan klubben ansett hans uppdrag slutfört. Det påverkar dock inte Jingblads anställning.

– Det är två helt olika tjänster och diskussioner och Mats är ingen del av den här diskussionen. Han fortsätter som sportchef och så kommer vi göra ett tränarbyte, säger vd:n Henrik Kindlund till Sportbladet.

Jingblad var samtidigt med i diskussionerna kring Nanne Bergstrands framtid och är nu även med i arbetet med att hitta hans ersättare.

– Beslutet i de här frågorna ligger alltid hos styrelsen men jag har varit med som sportchef i processerna som varit, säger Mats Jingblad själv.

”Jobbar som vanligt”

Hur ser du på din framtid nu?

– Jag jobbar på som vanligt med de uppgifter jag har tillsatts att jobba med. Jag är anställd av Hammarby fotboll. Det är min klubb.

Hur känns det för dig personligen att Nanne får gå?

– Sådan här är fotbollen. Man vet förutsättningarna och efter en viss tid blir det nya ledare inom fotbollen. Det är inga konstigheter. Vi önskar varandra lycka till och går vidare.