Nanne: "Jag har full respekt för beslutet"

Talar ut efter att ha fått sparken i Hammarby

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

I går fick Nanne Bergstrand sparken av Hammarbys ledning.

Nu talar tränaren ut i Barometern.

– Jag har full respekt för att man vill välja en ny väg att gå vidare på, säger Bergstrand till tidningen.

Nanne Bergstrand fick inte fullfölja sitt fyraårskontrakt och sparkades i går från sitt tränaruppdrag i Hammarby. Detta efter att ha fört upp klubben från superettan 2014 och återetablerat den i allsvenskan som i år slutade med en elfteplats för Stockholmsklubben.

Beslutet förklarades enligt följande när Sportbladet talade med Hammarbys vd Henrik Kindlund:

– I det här läget har han ett år kvar på sitt kontrakt och då måste vi bestämma om vi ska förlänga det avtalet och tre-fyra år till är ganska lång tid. Då kan det vara bra att istället få in lite nytt blod, ny energi och ny kraft. Det är ingen kritik mot Nanne på något sätt.

Fick besked i torsdags

Själv har Nanne Bergstrand känt till att han inte får fullfölja sitt kontrakt sedan i torsdags, och har sedan nyheten i går slog ned legat lågt.

I dag fick dock Barometern en pratstund med tränaren i samband med att han signerade sin nya bok "Positiva minnen av framtiden" i Borgholm på Öland.

– Så här är det, jag anställdes för att hjälpa Hammarby och skrev på ett fyraårskontrakt. Under de åren skulle vi gå upp i allsvenskan och etablera oss där. Nu har det hänt på tre år och då har jag full respekt för att man vill välja en ny väg att gå vidare på, säger Bergstrand till tidningen.

Med ett år kvar på kontraktet är det nu oklart vad han ska göra nu.

– Nu är jag nyfiken på vad jag ska använda året till. Man kan välja att bli bitter, men det är inte speciellt gynnsamt för dig själv eller för någon annan. Nu funderar jag över vad man mer skulle vilja utveckla sig med.

"Hammarby sin egen största fiende"

Nanne får frågan om det blev som han hade tänkt sig i Hammarby med de förväntningarna han hade. Och han anser att han kliver åt sidan efter att ha utfört ett godkänt arbete.

– Hammarby har oerhört stor potential, men är själva sina största fiender i det systemet som är där. Nu var jag tre år i Hammarby, det längsta någon varit sedan Linderoth (Anders), som var i fem år. Man får ha med i beräkningarna kring det här, men när du vet att du har gjort ett jobb utifrån vad uppdraget var. Då finns det inte mycket att säga.

Nanne Bergstrand är inte ensam om att få lämna sitt tränaruppdrag i allsvenskan. Tidigare i dag blev det även klart att Allan Kuhn sparkas trots SM-guldet med Malmö FF.