KLART: Michelsen blir "Bajens" nya tränare

Tar över efter Nanne

FOTBOLL

Då var det helt klart – Hammarby har presenterat sin nya tränare.

Det blir danske Jakob Michelsen som tar över tränarrollen efter Nanne Bergstrand.

– Jag fick ett spännande projekt presenterat för mig i en klubb med väldigt fina supportrar, säger Michelsen.

Foto: Hammarbyfotboll.se

Efter många om och men är Hammarbys tränarfråga äntligen löst.

Det blev varken Kim Bergtrand eller Peter Gerhardsson som fick jobbet. Istället har klubben nu presenterat kandidaten som varit mest på radarn den senaste veckan.

Jakob Michelsen köps loss från danska Sønderjyske.

Skriver treårskontrakt

Precis som Sportbladet tidigare kunde rapportera presenterades tränaren på onsdagseftermiddagen, utan presskonferens.

Sportchef Mats Jingblad var i går nere i Danmark och slutförde de sista detaljerna. Nu har ett treårskontrakt skrivits på.

– I Michelsen får vi en taktiskt driven tränare och en mycket god ledare, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund till klubbens hemsida.

Gjort succé i Danmark

Michelsen har varit en mycket uppskattad tränare i Danmark för sin förmåga att nå framgångar med begränsade ekonomiska resurser.

Den senaste säsongen blev han dessutom framröstad till årets tränare efter att ha fört laget ut i Europa för första gången.

Innan dess har han tränat lag som Skive IK, Hobro IK och Tanzanias U19-lansdslag.

36-åringen kommer nu fortsätta leda Sønderjyske fram till att den danska ligan tar vinteruppehåll.

– Jag fokuserar till 100 procent på Sønderjyske fram till den nionde december och därefter ska jag sätta mig och se en massa filmer med Hammarbys matcher, säger Michelsen.

Oklar övergångssumma

Michelsen hade ett år kvar på sitt kontrakt med den danska klubben och Hammarby tvingas därför betala en övergångssumma.

Det är ännu inte helt säkerställt vad summar blir men Sportbladet har tidigare rapporterat om en kostnad på 923 000 kr.

FAKTA

Så är tränarläget i ditt lag

AFC Eskilstuna: Tränare Özcan Melkemichel har ett utgående kontrakt som ännu inte förnyats. 48-åringen kopplas nu ihop med en flytt till bland annat Djurgården och det är ännu oklart vem som tränar nykomlingen nästa säsong.

AIK: Rikard Norling kom till klubben i maj och har gett klubben ett mycket uppskattad lyft. Sitter säkert på ett kontrakt som går ut 2019.

BK Häcken: Peter Gerhardsson lämnade klubben efter åtta raka år. Mikael Stahre är klar som hans ersättare.

Djurgårdens IF: Mark Dempsey valde att inte skriva på ett nytt kontrakt. Klubben står nu ännu utan tränare, där Özcan Melkemichel varit det hetaste ryktet.

GIF Sundsvall: Klubben bröt med andretränaren Roger Franzén i höstas. Joel Cedergrens kontrakt med klubben går ut i år men klubben vill förlänga.

Halmstads BK: Janne Jönsson förde upp HBK till allsvenskan efter att ha vunnit kvalspelet mot Helsingborgs IF. Han lär sitta säkert.

Hammarby IF: Nanne Bergstrand hade ett år kvar på kontraktet men Hammarby bröt kontraktet med tränaren. Nu har Jakob Michelsen presenterats som ny tränare med ett treårskontrakt.

IF Elfsborg: Magnus Haglund fick ingen succéartad återkomst 2016. Ändå tycks Elfsborgs tidigare SM-guldstränare ännu sitta säkert på sitt kontrakt till 2018.

IFK Göteborg: Tränare Jörgen Lennartssons kontrakt går ut efter nästa säsong och den tidigare u21-förbundskaptenen sitter säkert tills dess.

IFK Norrköping: Jens Gustafsson ersatte Janne Andersson och gjorde storsuccé till en början. Sitter säkert på sitt kontrakt som går ut 2018.

Jönköpings Södra: Succétränaren Jimmy Thelin förlängde i somras sitt kontrakt till 2018.

Kalmar FF: Tränare Peter Swärdhs kontrakt gick ut i år, men klubben valde att utnyttja optionen på att förlänga med ytterligare en säsong.

Malmö FF: Allan Kuhn fick sparken – trots att han bärgade ett SM-guld till favorittippade MFF. Magnus Pehrsson presenterades kort därefter som ersättaren.

IK Sirius: Kim Bergstrand har ett kontrakt över nästa år men har ändå ryktats till bland annat Hammarby och Djurgården. Ännu osäkert vem som leder klubben nästa säsong.

Örebro SK: Alexander Axén kontrakt går ut efter nästa säsong och ”Alec” lär med största sannolikhet vara ÖSK:s huvudtränare när säsongen startar.

Östersunds FK: Succétränaren Graham Potter är hett eftertraktad av både svenska och utländska klubbar men tycks vara fast besluten att fortsätta sin tränarkarriär i Jämtland