Ingen tränare i sikte för HIF

Sportchefen: Det är omöjligt att anställa en tränare nu

Sportchefen Bosse Nilsson.
FOTBOLL

Det blir Peter Gerhardsson och Sven Andersson som leder Helsingborgs IF under vintern och våren. Därmed är inte någon ny tränare i sikte i stället för Stuart Baxter som avgick för en månad sedan.

– Det mesta talar för det. Det är bara att inse att tajmningen blev väldigt dålig för oss, att det är omöjligt att anställa en tränare nu, säger HIF:s sportchef Bosse Nilsson till Sydsvenskan.

Peter Gerhardsson har fungerat som assisterande tränare tillsammans med Stuart Baxter under säsongen. Medan Sven Andersson tränat målvakterna. Nu blir det dessa två som ska leda laget i Uefacupens sextondelsfinal mot PSV Eindhoven. HIF inleder borta mot PSV den 13 februari och returen spelas hemma på Olympia den 21 februari.

– Tanken är att det ska finnas med en tredje tränare. Sedan får vi hitta den permanenta lösningen i sommar, säger Bosse Nilsson till Sydsvenskan.

Nilsson är positiv till att Henrik Larsson fortsätter i klubben – som spelare.

– Ja, så är det absolut. Hade du frågat i somras, hade jag inte trott på det. Laget gick dåligt och ”Henke” tyckte nog inte det var så kul. Men avslutningen i allsvenskan och spelet i Uefacupen gick så bra för både Henke och laget, att det är helt annorlunda i dag. Henke tycker det är så roligt med fotboll, att jag tror han finns med.

Nilsson säger också till Sydsvenskan att man diskuterat Larsson som tränare.

– Jodå, ”Henke” och vi har resonerat om att han i framtiden kanske är med och tränar våra anfallare. Men vi hoppas det dröjer...

Henrik Larsson befinner sig just nu på semester i Sydafrika.