Skyttekungen ”säljs” på Blocket

Razak Omotoyossi till salu i skämtannons

1 av 3 | Foto: Blocket.se
Helsingborgs stjärna Razak Omotoyossi annonseras ut på blocket.
FOTBOLL

Razak Omotoyossi säljs för 20 miljoner kronor – på Blocket.

Annonsen, som avslutas med telefonnumret till Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin, är så klart ett skämt.

– Det bjuder jag på, säger Fredin.

Razak Omotoyossi ställde till med stora rubriker när han efter mötet med Trelleborg uttalade sig om att hans tid i Helsingborg nu är över.

– Du kan skriva i din tidning att jag spelade min sista match för den här klubben i dag, sa Omotoyossi efter matchen till Helsingborgs Dagblad.

I dag har någon eller några tagit uttalandet till nya nivåer och har valt att ge spelaren hjälp att hitta en ny klubb.

Razak Omotoyossi annonseras därför ut på Blocket för 20 miljoner kronor.

Inga bud över kronan

Mannen bakom annonsen, Helsingborgssupportern Christer Persson, berättar att han tillsammans med ett par vänner tog beslutet att lägga ut annonsen efter gårdagens match.

– Vi satt och tittade och bestämde oss för att om han inte gör mål, då får vi försöka sälja honom. Det är ju så klart ett skämt, men när man läser om vad han sagt efter matchen så blir man så klart lite sur.

Annonsören berättar att han än så länge inte fått några bud över en krona – men ett antal mail om den humoristiska aspekten av annonsen.

– Det är ett skämt, så klart. Fast Razak vill ju lämna klubben och klubben vill nog inte ha kvar honom. Så vi gav väl helt enkelt en hjälpande hand.

”Ett skämt”

Annonsen avslutas med namnet ”Fredin” och telefonnummer till Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin.

– Den har jag inte sett, men det är så klart inte jag som har satt ut den i alla fall. Jag får se det som ett skämt och det tycker jag att vi kan bjuda på. Man vet ju aldrig, det kanske ringer in några bra bud, säger Fredin.

Vad tycker du om Razak Omotoyossis uttalande?

– Det är självklart olämpligt att säga så, även om jag vet att han har ett hett humör och jag förstår att det kan bli så där ibland. Även om inte jag ser det som någon stor sak så är det ändå ingenting som vi tolererar.

Har han spelat sin sista match i Helsingborg?

– Det har han säkerligen inte gjort. Han har ett och ett halvt år kvar på kontraktet och jag tror säkert att han vill spela fotboll också.