Razak Omotoyossi lämnar HIF

Bara läkarundersökning återstår

FOTBOLL

Razak Omotoyossi har av allt att döma gjort sin sista match i Helsingborgs IF. Endast en läkarundersökning återstår innan han går till en icke namngiven klubb.

– Med tanke på den turbulens som varit kring honom under säsongen är det bäst för alla parter med en snabb lösning, säger HIF:s tränare Bosse Nilsson.

Foto: anders deros
slutjublat i HIF Anfallaren Razak Omotoyossi lämnar Skåneklubben.

Vilken klubb eller land det handlar om vill varken Helsingborg eller den aktuella klubben berätta. Razak Omotoyossi har en längre tid velat lämna Helsingborg. Nyligen var han försvunnen efter landskamper med sitt Benin. Det visade sig senare att han drabbats av malaria. Han lider fortfarande av sviter av sjukdomen.

HIF vill sälja

Ändå tycks det som om Helsingborg litar på att läkarundersökningen hos den aktuella klubben kommer att gå bra och att Omotoyossi lämnar HIF.

– Razak har som bekant uttryckt önskemål att få lämna klubben och vi har gått med på att låta honom föra en diskussion med den nya klubben. Han har gjort ett mycket bra jobb i HIF, men med tanke på den turbulens som varit kring honom under säsongen är det bäst för alla parter med en snabb lösning. Det har varit mycket rykten och osäkerhet kring Razak Omotoyossi, inte minst med hans landslagsspel och resor, och det kan lätt påverka de andra spelarna, säger HIF:s tränare Bosse Nilsson till hif.se.

Skyttekung direkt

Razak Omotoyossi gjorde succé när han kom till Helsingborg inför fjolårssäsongen. Han var lagets bäste målskytt med 14 fullträffar.

– Vi har flera alternativ i anfallet och jag är inte orolig för fortsättningen av Allsvenskan. Vi håller alltid ögonen öppna för intressanta spelare, men i nuläget är det en lösning på mittbacksplatsen som prioriteras, säger Bosse Nilsson.