Henkes krav: en miljon – i veckan

Uppgifter i engelsk press: Everton har inte råd med lönen

FOTBOLL

LONDON. Henrik Larssons lönekrav fick Evertons intresse att svalna.

Landslagsstjärnan begärde närmare en miljon kronor i veckan, skriver The Independent.

David Moyes letar nu anfallare utanför Helsingborg. Henrik Larssons lönekrav har avskräckt Everton-managern. FOTO: BILDBYRÅN

Förre Celtic-tränaren Martin O’Neill klargjorde nyligen att han och Henrik Larsson inte kommer att återförenas i Aston Villa.

Nu säger David Moyes att 37-åringen inte heller har någon framtid på Goodison Park.

Avskräckt av lön

Enligt The Independent har Everton upprättat en lista på 30 anfallare som kan bli aktuella för klubben när transferfönstret öppnar i januari.

Henrik Larsson är inte längre en av dem.

Tidningen rapporterar att klubben avskräcktes av landslagskaptenens lönekrav, som uppskattas till 80 000 pund i veckan – närmare 970 000 kronor.

Inte lika bra längre

Evertonmanagern David Moyes, som söker långtidsskadade Ayegbeni Yakubus ersättare, tvivlar dessutom på att Henke skulle hävda sig i en av Europas och världens bästa ligor.

– Alla klubbar i landet hade velat kontraktera Henrik Larsson på grund av hans skicklighet, precis som Manchester United gjorde – men det var två år sedan, sa Moyes till Daily Telegraph.

Franskt intresse

Förra veckan, i en intervju i Daily Star, berättade Henrik Larsson att han inte utesluter en flytt till England.

– Jag har inte helt stängt dörren till att dra utomlands igen. Jag är en fri agent och har inte bestämt mig för vad jag ska göra, sa han till tidningen.

Henrik Larsson saknar inte alternativ om det inte blir spel i Premier League. I den franska ligan sägs Marseille och Monaco vara intresserade av svenskens tjänster. Hans kontrakt med Helsingborg löper ut den 10 januari.