”Henke högst på listan”

Källa till Sportbladet: ”Marseille tycker att Larsson är den perfekta värvningen”

Foto: Andreas Bardell
Henrik Larsson.
FOTBOLL

Marseille vägrar släppa greppet om Henrik Larsson, 37.

Sportbladet kan avslöja att Henke är högst upp på toppklubbens värvningslista.

– Marseille jobbar hårt för att nå en lösning, säger en källa med insyn i klubben.

Enligt franska tidningen L’Equipe har Marseille erbjudit Larsson en superlön på 3,5 miljoner kronor i månaden. Enligt Sportbladets initierade källor gör nu den franska ligafemman allt för att locka Henke till klubben när transferfönstret öppnas i januari.

– De tycker att han är den perfekta värvningen just nu. Han är erfaren, håller fortfarande mycket hög klass och är ett stort och respekterat namn, säger en källa med insyn i Marseille.

Den svenska landslagkaptenen har kontrakt med Helsingborgs IF fram till den 11 januari och har sedan allsvenskan tog slut spelat innebandy i FC Helsingborg.

Det ska inte hindra Marseille från att vilja värva anfallsstjärnan, som för övrigt i november besökte franska rivieran för ”ett åtagande”.

– Henrik Larsson är högst upp på Marseilles önskelista. Problemet är att han verkar bli dyr, säger en källa.

”Ingen betydelse”

När Sportbladet i går pratade med Larssons agent, Rob Jansen, var han fåordig om uppgifterna.

– Det finns inget nytt att säga förrän Henke bestämt sig om han ska fortsätta spela eller inte. Att det spekuleras i klubbar är inte viktigt för oss, det kanske ändå inte har någon betydelse i slutändan.

Sten-Inge Fredin, ordförande i HIF, skräms inte av att Marseille uppges vara på intensiv jakt.

– Nej, vi tror att Henke fortsätter att vara positiv till en fortsättning i HIF och att han vill spela med oss nästa säsong också. Vi hoppas ha fått en indikation runt den 7:e januari.

På semester i Dubai

Tränaren Bosse Nilsson slår bort Marseille-ryktet helt.

– Det är knappast rimligt nu när han bor i Helsingborg och barnen går i skolan här. Min känsla är att han väljer Helsingborg eller slutar spela.

– Men det är klart, kommer shejken i Manchester City och hostar upp en massa miljoner ska man väl aldrig säga aldrig.

Henrik Larsson befinner just nu i Dubai på semester med familjen.

FAKTA

Cirkus Larsson

HELSINGBORGS IF

Har kontrakt med HIF till 11 januari 2009 men tvekar återigen till en fortsättning. I väntan på ett svar från Henke börjar europeiska klubbar som Aston Villa, Everton, Monaco och Marseille kopplas samman med svensken.

LANDSLAGET

Landslagskapten men osäker på om han kommer att spela fotboll 2009. Förbundskaptenerna har inte fått något svar och hotar Larsson med att han kan mista sin plats om han

inte tränar fotboll kontinuerligt under vintern.

INNEBANDY

Gör sensationell debut i FC Helsingborg

i Superligan. Efter både mål och assist

förklarar han tydligt att han hellre spelar innebandy i vinter än tar sig igenom ytterligare en försäsong med fotbollen.