”Oerhört laddad”

Förre AIK-tränaren Rikard Norling jagas av Helsingborg

FOTBOLL

Enligt uppgift till Sportbladet jagar Helsingborg Rikard Norling, 38, för fullt.

– Jag vill inte kommentera enskilda klubbar men jag kan säga att jag känner mig oerhört laddad över att sätta igång och jobba igen, säger Norling till Sportbladet.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Rikard Norling.

Det har gått ett drygt år sedan AIK sparkade Rikard Norling. Från sitt hem följde han de hysteriska veckorna när AIK bärgade såväl SM-guld som Cup-guld.

– När AIK vann guldet skålade jag med min kära hustru för AIK:s skull. Det var inte sexigare än så, berättar Rikard Norling.

Provade på mentorskap

Under det senaste året har Norling tackat nej till flera klubbar. Han har också funderat på att livnära sig som mentor för andra elitfotbollstränare. Men att hitta ett attraktivt klubblagsjobb har varit prioritet nummer ett.

”Har lite att ta ställning till”

Sportbladet erfar nu att Helsingborg är på jakt efter Rikard Norlings påskrift. Skåneklubben är enligt uppgift rejält angelägen och har varit i kontakt med Norling.

– Jag har lite att ta ställning till, det har jag. Men jag vill inte kommentera enskilda klubbar.

Det har gått ett drygt år sedan du tränade ett lag sist, hur ser du på det?

– Det jag kan säga är att jag är oerhört laddad över att sätta igång och jobba igen, säger Norling.

Enligt Helsingborgs Dagblad finns även förre Hammarby-tränaren Tony Gustafsson och Hans Eklund på Helsingborgs lista över tänkbara tränare.

FAKTA

Tog AIK till allsvenskan

Namn: Rikard Norling.

Ålder: 38.

Aktuell: Som ett av de hetaste namnen till att ta över tränaruppdraget i Helsingborgs IF.

Klubbar som tränare: BP:s ungdomslag, IK Bele, assisterande tränare i AIK samt tränare för U-laget, Väsby United, GIF Sundsvall, AIK.

Meriter: SM-guld med AIK 1998, som assisterande tränare till Stuart Baxter. Fortsatte att jobba in i Champions Leagues gruppspel. Vann superettan 2005 som huvudtränare för AIK. Förde AIK till stora silvret under återkomståret i allsvenskan 2006.