– Jag fick lite tårar i ögonen

Karlsson ny tränare i HIF: ”Inspirerande”

Foto: Foto: BILDBYRÅN
äntligen allsvensk Conny Karlsson presenterade i går som Helsingborgs nya tränare. Men han ska också vara manager med övergripande ansvar i klubben.
FOTBOLL

Trots Assyriskas kvalförlust mot Djurgården är Conny Karlsson, 56, allsvensk tränare nästa år. I går presenterades han som Helsingborgs nye tränare.

– Det kommer att bli fantastiskt inspirerande, säger Karlsson.

Sportbladets avslöjade 23/11.

Sportbladet avslöjade tidigt i går att Karlsson är mannen som ska ersätta Bosse Nilsson på tränarposten i Helsingborg. Men på pressträffen i går berättade Conny Karlsson också att han får en större roll. Kommande säsong blir han även manager – övergripande ansvarig – i föreningen. Och Karlsson berättade att han ser fram emot det:

”Pyssla med annat”

– Ett sådant fotbollsjobb har jag aldrig haft. Men i dagens läge är det inte bara är att stå på en träningsplan sju dagar i veckan. Utan pyssla med annat i organisationen. Det kommer att bli fantastiskt inspirerande.

Karlsson är en rutinerad tränare och har ansvarat för flera allsvenska lag tidigare, bland andra Trelleborg och Kalmar. Men trots det var han lycklig som ett barn när han fick veta att allt var klart och att han byter Assyriska mot Helsingborg:

Varit i mindre klubbar

– Jag måste medge att jag fick lite tårar i ögonen när det var klart att jag ska jobba i en ganska stor klubb i allsvenskan. Jag har ju mest varit i mindre klubbar.

I rollen som manager kommer Karlsson att samarbeta med klubbdirektören Paul Myllenberg. Myllenbergs uppgift blir att utveckla allt runt fotbollen, Karlssons blir att ha total kontroll över seniorer och juniorer.

När nye tränaren nu är klar är det nya spelare som gäller för Helsingborg. Och Karlsson hoppas att det ska bli kvalitetsspelare:

Kvalitet försvann

– Med en viss herr Larssons karriärstopp försvann en hel del kvalitet, ersätta den går inte. Men vi lär nog få en ny spelare med åtminstone en del av Henkes kvaliteter.