Budgetlösningen har tagit HIF till toppen

Conny Karlsson: ”Inte överraskande”

Foto: BILDBYRÅN
Upp i topp Markus Holgersson gjorde Helsingborgs andra mål i matchen mot Elfsborg. ”I matcher som den här finns aldrig motivationsproblem”, säger Conny Karlsson.
FOTBOLL

HELSINGBORG. HIF efter Henke Larsson med lågbudgetlösningen Conny Karlsson i förarstolen dömdes ut av många inför den här säsongen.

Efter fem omgångar toppar obesegrade HIF allsvenskan.

– Det är inte överraskande att vi vinner, säger Conny Karlsson.

Conny Karlsson.

Som hittar en del av förklaringen i att HIF mött de på pappret bästa motståndarna.

– Nu har vi haft så kallade krämmatcher hemma med Göteborg och Elfsborg som gör det gamla gardet suget. Då finns aldrig motivationsproblem.

Lantz glänste

En som tände till ordentligt mot Elfsborg var hårde spelmotorn Marcus Lantz som kraftigt överglänste landslagsstjärnan Anders Svensson.

– Lantz växer i de här matcherna. Han får utmaningen med att möta landslagsspelare. Har du gjort hela resan kittlar inte allting. Jag hade på känn innan serien att vi har ett bra nog lag med spelare som kommer att tända till i just den här typen av matcher, säger Conny Karlsson.

Efter 2–1-segern ligger HIF sju poäng före Elfsborg. Åtta före Göteborg. Tio före Kalmar. Och hela elva poäng före mästarna AIK.

– Det är förvånande att gapet har blivit så stort men vi är tidigt på säsongen så det är inte bra att dra för stora växlar på det här.

– Vår utmaning blir när vi spelar matcher mot mindre färgstarka lag. När våra äldre spelare kanske inte tycker att det är lika roligt eller lika spännande, säger Conny Karlsson.

Framgången har väckt diskussioner om typisk

Conny K-fotboll där tät defensiv och trygghet prioriteras.

”Mer än försvar”

– De som såg första halvlek i dag inser att vi gör mer än bara försvarar oss. Vi har byggt mycket på att vi ska vara stabila bakåt men för den sakens skull ska vi inte sluta spela fotboll. Långt därifrån.

– Första halvlek tror jag är årsbästa. Vi dominerar rätt kraftigt i duellspel, i passningsspel, i stort sett i allting.

Sex mål på fem matcher – och bara ett har gjorts av en av lagets anfallsspelare.

– Det är ingen hemlighet att vi hela vintern har letat efter anfallsspelare. Även om Sudden (Erik Sundin) gör fantastiska insatser med sin löpvilja är han inte världsberömd för att han gör en förfärlig massa mål. Vi får se om vår marockanske holländare som vi hittade i England kan slå till.

Han heter Rachid Bouaouzan och lånas från Wigan men är på grund av skada ännu inte klar för spel.

Frågan är om han kommer att behövas.

ARTIKELN HANDLAR OM