...och nästa match kan bli i Helsingborg

Barcelona planerar träningsmatch på Olympia

FOTBOLL

BARCELONA. Det kan bli dubbelt svenskt när världens bästa lag besöker Skåne i sommar.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer FC Barcelona möta Malmö FF i sommar.

Spansk media skriver samtidigt att även en match mot Helsingborg är aktuell.

Den spanska storklubben meddelade i går att man planerar två träningsmatcher runt månadsskiftet maj/juni i Europa.

Den ena är planerad till Malmö, som firar hundraårsjubileum i år, en matchort som är intressant för klubben eftersom den fostrat Zlatan Ibrahimovic.

Sportbladet avslöjade i februari att den skånska klubben tagit kontakt med Barcelona för att undersöka möjligheterna till ett möte mellan Zlatans gamla och nya klubb, och nu bekräftar källor nära klubben att en överenskommelse är nära.

– Det är i praktiken klart att det blir Malmö, säger en källa.

Tacka Henke, HIF

Zlatan Ibrahimovic är en av Barcelonas få storstjärnor som inte kommer att vara upptagen med VM-förberedelser med sitt landslag vid tidpunkten för matchen, medan spelare som Leo Messi, Xavi och Andrés Iniesta inte kommer kunna resa till Sverige.

Men Barcelona planerar även för ett annat kärt återseende på svensk mark. Enligt spansk media, däribland tidningen Sport, planeras den andra av de två vänskapsmatcherna i början av sommaren till – Helsingborg.

HIF dementerar

Barcelonas relation med Henrik Larsson, som spelade för Barcelona mellan 2004 och 2006 och blev en publikfavorit på Camp Nou, ska nu göra att katalanerna planerar en match mot klubben där Larsson avslutade sin spelarkarriär förra året.

– Vi är väldigt förvånade och har ingen aning om var de här uppgifterna kommer ifrån. Vi har inte fått någon förfrågan eller lämnat någon heller. Det är klart att det finns utrymme i sommar med tanke på VM men det här är något vi får ta ställning till om det skulle komma en intresseförfrågan. Men än så länge har vi inte haft någon kontakt med Barcelona, säger HIF:s mediekontakt Frederik Ericsson.

ARTIKELN HANDLAR OM