Hjälten: ”Vi visar enormt bra moral”

Marcus Nilsson gillade inte att domaren blåste straff.
FOTBOLL

HELSINGBORG. Först fullständigt bortdömd.

Sedan dunderderbyts stora hjälte.

– En fantastisk känsla att få avgöra, speciellt med tanke på inledningen, säger HIF:s segerskytt Marcus Nilsson.

Det fullsatta superderbyt var inte ens tre minuter gammalt när Malmös Edward Ofere fick bollen till vänster i offensivt straffområde.

Anfallaren försökte lyfta bollen förbi Marcus Nilsson som dock fick bollen på sig – och domaren Markus Strömbergsson dömde straff, för hands.

– Men jag fick bollen mitt på hakan. Bollen var inte ens nära att ta på handen, säger Nilsson vars åsikt bekräftas av tv-repriserna.

”Tung start”

Wilton Figueiredo dunkade, lågt till vänster, in 0–1 för Malmö.

– Det blir en tung start, säger Marcus Nilsson.

Malmös ledningsmål innebar att Helsingborgs IF för första gången i årets allsvenska låg under i en match. Det läget skulle dock bara vara i fem minuter.

Sedan slog Erik Sundin ett vänsterinlägg som norske mittfältaren Ardian Gashi snyggt nickade in och ytterligare tolv minuter senare, i den 21:a matchminuten, fick Marcus Nilsson sin revansch.

Efter en tilltrasslad fast offensiv situation för HIF hamnade bollen på kanten hos högerbacken Marcus Holgersson, vars perfekta och stenhårda låga inlägg nådde en helt fri Erik Sundin.

Vrålade ut sin glädje

Men Sundin fick rejäl felträff och istället för att stöta ledningsmålet skickade HIF-anfallaren bollen längs med MFF-buren – och rakt på en framstörtande Marcus Nilsson.

– Det var bara att trycka in bollen, Malmös målvakt var ju kvar vid andra stolpen, säger Nilsson som vrålade ut sin glädje framför hemmaklacken bakom Malmös mål.

– En fantastisk känsla.

Nilssons segermål innebär att Helsingborg nu leder allsvenskan med hela fem poäng för före tvåan Malmö FF.

– Vi visar enormt bra moral som vänder det här underläget i kväll och sedan vinner rättvist. Det var en komplett lagseger, säger HIF:s tränare Conny Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM