Allsvenskan hetaste lag dumpar biljettpriserna

29 kronor för att se HIF

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Helsingborg leder allsvenskan efter en succéfylld vår på planen.

På läktarna är situationen en helt annan och klubben dumpar nu biljettpriserna rejält för att försöka vända publikkrisen som slagit mot den svenska fotbollen.

– Det är en sak att intresset sviker när det går dåligt för ett lag men som nu, när HIF ligger etta, är det svårt att förstå att det inte är fullsatt här hemma, säger Christian Nilsson, Försäljnings- och marknadsföringsansvarig, i ett pressmeddelande.

Helsingborg är obesegrade och leder serien med fem poäng. Men trots oväntat goda resultat på planen och publikmatcher mot Malmö FF, Elfsborg, IFK Göteborg och AIK på Olympia är klubbens publiksnitt blygsamma 9616 personer.

Billigaste biljetten: 29 kronor

Nu agerar HIF och dumpar biljettpriserna till kommande match mot Örebro för att vända krisen. Den 6 maj sänks sittplatspriset från 200 kronor till 99 och ståplatspubliken sparar 81 kronor när det nya entrépriset sänks till 59 kronor. Den billigaste biljetten på Olympia kostar bara 29 kronor.

– HIF och de andra allsvenska fotbollsklubbarna har i några års tid stångats med vikande publiksiffror utan att riktigt bli kloka på varför. Det är en sak att intresset sviker när det går dåligt för ett lag men som nu, när HIF ligger etta, är det svårt att förstå att det inte är fullsatt här hemma, säger Christian Nilsson Försäljnings- och marknadsföringsansvarig i Helsingborgs IF.

Ska fylla arenan

Prissänkningen är tillfällig men om resultatet blir lyckat öppnar Helsingborg för en fortsättning efter sommaren.

– Olympias läktare rymmer 16 200 platser och dem vill vi fylla. Visar det sig att priset är det avgörande får vi värdera vår prissättning efter sommaruppehållet, säger Nilsson.

FAKTA

HIF:s prisdumpning:

Sittplats vuxen 99:- (ord.pris 200)

Sittplats ungdom/studerande 49:- (ord.pris 100-160)

Ståplats vuxen 59:- (ord.pris 140)

Ståplats ungdom/studerande 29:- (ord.pris 70-100)

(Priserna gäller matchen mot Örebro 6 maj)

Publiksiffrorna på Olympia:

Brommapojkarna: 6731

IFK Göteborg: 8648

Elfsborg: 7479

Malmö: 16200

AIK: 9022

Snitt: 9616