”Har meddelat HIF att vi lägger ner det här”

Lagkaptenen på väg att lämna Helsingborg

FOTBOLL

Landslagsmannen och vårens succéspelare Marcus Lantz är på väg att lämna Helsingborg.

För två dagar sedan meddelade 34-åringen att han drar sig ur de låsta kontraktsförhandlingarna.

– Vi hittar ingen lösning och är inte överens. Så nu lägger vi ner det här, säger Lantz.

Foto: SCANPIX
Lantz.

Marcus Lantz har varit en av vårens bästa spelare i allsvenskan när Helsingborg lyft till en guldkandidat. Det underströks dessutom med en landslagsuttagning från Erik Hamrén.

Men nu är lagkaptenen på väg att lämna Helsingborg. I veckan bröt kontraktsförhandlingarna ihop och 34-åringen kan nu gå gratis efter säsongen.

”Långt ifrån orimliga krav”

– Vi har haft en dialog i tre månader och inte kommit någonstans. Vi har diskuterat fram och tillbaka men hittar ingen lösning. Så vi meddelade HIF för två dagar sedan att vi lägger ner det här, säger Lantz.

Lagkaptenen är förvånad över Helsingborgs nya kontraktsförslag och att parterna inte kan hitta en lösning.

– Jag är lagkapten och efter den vårsäsong jag gjort kryddat med landslaget på slutet trodde jag att vi skulle lösa det. Det är långt ifrån några orimliga krav vi ställt men det är ändå flera punkter vi inte är överens om. Men går det inte att lösa går det inte och det är där vi är nu.

Vad är det som saknas?

– Det är flera saker. Mer vill jag inte säga.

Kan hamna hos konkurrent

Lantz kontrakt med HIF går ut efter säsongen och han är då fri att välja ny klubb. 34-åringen öppnar nu för spel i en allsvensk konkurrent.

– Jag kommer att spela två-tre år till och jag tycker att jag visat i år vad jag kan prestera och vilken nivå jag håller. Jag stänger inga dörrar för tillfället men jag har inte riktigt hunnit fundera över var jag vill spela. Jag trodde hela tiden att det skulle kunna lösa sig med HIF. Men nu får jag tänka om.