Gerndt skriver på för Helsingborg

”Klockrent för honom”

FOTBOLL

Helsingborg har knutit till sig Gefles Alexander Gerndt på ett 3,5-årskontrakt.

Det bekräftar nu de allsvenska serieledarna.

– Vi är otroligt nöjda med att kunna knyta åt oss en spelare som Alexander, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Foto: BILDBYRÅN

Under lördagen plockades Gerndt bort från den Gefle-trupp som tar sig an Trelleborg, med motiveringen att klubben slutförhandlar med Helsingborg.

Nu bekräftar Helsingborg att affären är klar.

– Alexander är välscoutad av oss och vi vet vad vi får. Han löper mycket i djupled och passar väl in i vårt spelsätt. Att han sedan är en vänsterfotad notorisk målskytt är inget minus, säger Jansson.

HIF en mellanstation

Gerndts agent Per Jonsson ser övergången till serieledande Helsingborg som en mellanstation till större äventyr i Europa.

– Tanken är, som jag också tror, att han kommer att utvecklas ännu mer i Helsingborg och ta ytterligare kliv därifrån till nästa nivå, säger han och får medhåll av huvudpersonen själv.

– Det här blir nästa steg i min utveckling som fotbollsspelare. Jag har större möjligheter att utvecklas i HIF. De har en bra trupp med många bra spelare, säger Gerndt.

Externa finansiärer

Det har talats om att Helsingborg får betala fem miljoner kronor för att lösa Gerndt, men klubben vill inte kommentera några summor.

– Målskyttar som sitter med kontrakt är inte gratis, men vi får hjälp av externa finansiärer liknande som vid köpet av Erik Edman, säger Jansson.

24-årige Gerndt, som har gjort åtta allsvenska mål den här säsongen, blir spelklar direkt för Helsingborg och kan göra debut på torsdag mot Häcken.

Under måndagen genomgår Gerndt läkarundersökningen samt skriver under kontraktet som är på 3,5 år.

FAKTA

Spelat för AIK

Fakta Alexander Gerndt:

Född: 14 juli 1986

Tidigare klubbar:

Visby Gute – 2007

AIK 2007

IK Sirius 2008 (utlånad av AIK)

Gefle IF 2008-2010

ARTIKELN HANDLAR OM