Lantz borta – då jublar Göteborg

”De är extremt beroende av honom”

FOTBOLL

Serieledande Helsingborg står inför en svår bortamatch mot IFK Göteborg - och de får klara sig utan avstängda lagkaptenen Marcus Lantz. Något som IFK-spelarna gillar.

– Helsingborg är extremt beroende av Lantz, säger Stefan Selakovic.

Det är uppdukat för en riktigt intressant match på Gamla Ullevi i dag.

Serieledande Helsingborg gästar IFK Göteborg som har tittat tillbaka till sin rytm igen den senaste tiden och har en storseger i ryggen efter 5-1 mot Häcken innan landslagsuppehållet.

Men båda lagen saknar viktiga spelare.

I IFK är Gustav Svensson skadad och Elmar Bjarnason är avstängd.

”Är inte orolig”

– Gurra är viktig för oss och det är synd att Elmar inte spelar. Han har varit riktigt bra de senaste matcherna. Men jag är inte orolig, vi har andra som kan ersätta, säger IFK:s Stefan Selakovic som är mer tveksam över hur Helsingborgs spelarförluster kommer påverka dem.

HIF åker upp till Göteborg utan avstängde lagkaptenen Marcus Lantz.

– Helsingborg är extremt beroende av Lantz. Han har en karaktär och en vilja som är viktig för laget, och han har verkligen formtoppat sig den här säsongen, säger Selakovic.

”Synd att han är borta”

Helsingborgs assisterande tränare Per-Ola Ljung är väl medveten om Lantz betydelse för laget, men han är inte orolig.

– Klart han är viktig för oss. Han skulle vara viktig för alla allsvenska lag. Men vi har klarat oss utan honom förr och vi kommer göra det igen, säger Ljung som i stället tycker att det är tråkigt att lagen saknar spelare.

– Det är synd i en sådan här match att spelare som Svensson och Lantz är borta. En match mellan HIF och IFK i det här läget vill man se de bästa spelarna.

ARTIKELN HANDLAR OM