Schalke bjöd 25 milj för Jönsson - för sent

Foto: FOTO: SCANPIX
Rasmus Jönsson.
FOTBOLL

LA MANGA. Schalke 04 bjöd 25 miljoner för Helsingborgs Rasmus Jönsson, 20.

Men drömövergången hinner inte genomföras innan transferfönstret stänger.

– Jag kommenterar inte vilken klubb det är, men allt kändes rätt, både sportsligt och ekonomiskt, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Enligt Sportbladets uppgifter hörde den tyska tabellelvan av sig för ett par dagar sedan med ett första bud på HIF-anfallaren.

Var överens

Efter ett par dagars intensiva förhandlingar kom Helsingborg och Schalke 04 överens om en övergångssumma kring 25 miljoner kronor.

– Det stämmer att vi var i hamn, men då fick den köpande klubben strul med en försäljning av en av sina spelare och har fått lägga all kraft på att lösa den affären. Även om det löser sig går det inte att få ihop alla delar när det gäller Rasmus, säger Jesper Jansson.

– Jag känner glädje över att vi får behålla Rasmus i laget, samtidigt hade vi accepterat ett bra bud. Vi är medvetna om att Rasmus Jönsson kommer lämna Helsingborg förr eller senare, säger Jansson.

Rasmus Jönssons agent Jonas Svensson:

– Jag kan bekräfta att HIF fått ett bud från en europeisk storklubb, men att det inte blir någon affär nu, trots att klubbarna var överens. Övriga frågor hänvisar jag till Helsingborgs IF.

”Agerat mycket seriöst”

Enligt Sportbladets uppgifter skulle Rasmus Jönsson skriva på ett fyraårskontrakt med laget från Gelsenkirchen. Schalke 04 har följt Jönsson noga under en längre tid och tränaren Felix Magath ser en mycket stor potential i den unge svenske anfallaren.

– Den intresserade klubben har agerat mycket seriöst. De vill verkligen ha Rasmus. Nu får vi se vad som händer framåt sommaren, säger Jesper Jansson.

Hur tar Rasmus att det inte blir någon övergång?

– Han är en cool kille och vet att hans chans kommer.

I Schalke 04 hade Rasmus Jönsson fått spela ihop och konkurrerat med anfallare som Raúl och Klaas-Jan Huntelaar.

ARTIKELN HANDLAR OM