Laul: Gerndt har en poäng – jag förstår om MFF är stressat

FOTBOLL

Det är så klart inga konstigheter att tycka att Simpsons är mer underhållande än en match i fotbolls-allsvenskan.

Men jag undrar om inte Alexander Gerndt har en poäng ändå, att det börjar lite panik i Malmö FF.

Panik är kanske ett för starkt ord, panik drabbas man av om huset börjar brinna eller båten tar in vatten. Så dåligt mår inte Malmö. Men jämfört med Helsingborg verkar MFF klart mer pressade och störda av guldstriden.

Vad Guillermo Molins och kompani väljer framför tv:n påverkar inte resultaten ute på planen för fem öre, men jag delar Gerndts känsla att demonstrativa Simpsons-svar tyder på en viss irritation över rådande situation.

Borde vara ombytta roller

Egentligen är det Helsingborg som borde vara stressade och besvärade. HIF har legat överst i tabellen nästan hela säsongen och är därför laget som kan ”förlora” guldet. För Malmö handlar det bara om en möjlighet att vinna. Ändå är det alltså Helsingborg som agerar lugnt och klokt.

MFF-tränaren Roland Nilsson har till exempel förbjudit spelarna att vara med i vissa tv-program och de får

inte göra längre intervjuer dagen före match. IFK Göteborg krånglade till det på samma sätt i fjol medan AIK lät sina spelare hållas och hade samma upplägg som tidigare under säsongen. Helsingborg har valt den linjen vilken också brukar rekommenderas av idrottspsykologer – att ändra sina rutiner för att det börjar bli skarpt läge gör en redan pressande situation ännu svårare att hantera.

Mediefrågan är självklart ingen stor eller avgörande del men man undrar ju om Nilsson resonerar lika kontra-produktivt i andra, viktigare, frågor?

Guldstriden – ett oslagbart drama

På sätt och vis förstår jag om MFF känner sig stressade. Helsingborg möter Åtvidaberg hemma på Olympia i dag och den matchen ska inte kunna sluta på annat sätt än med tre HIF-poäng. Malmö får vänta tills på onsdag med sin replik, Häcken borta vilket verkligen inte är någon lätt match.

Personligen finns det inte ett enda Simpsons-avsnitt jag skulle välja framför den här allsvenska upplösningen.

Min favoritserie är 24 och säsong åtta släpps i Sverige i november – lagom till att guldstriden är avgjord.

ARTIKELN HANDLAR OM