Hif-backen skadad – missar avslutningen

FOTBOLL

HALMSTAD. Helsingborg har mittbackskris inför måstematchen mot Kalmar.

Markus Holgersson skadade sig i går – och har spelat färdigt för säsongen.

– Det känns väldigt surt, säger han.

Här lämnar Holgersson planen skadad.

Marcus Nilsson och Joel Ekstrand är ordinarie mittlås i Helsingborg och har gjort en stark säsong. Men Ekstrand är skadad och högerbacken Markus Holgersson har fått ta steget in och ersätta honom. Holgersson har gjort det överraskande bra och mot Halmstad i går var han i stort sett felfri i 72 minuter. Sedan small det.

– Joe Sise och jag går på bollen. Det blir ett motlägg och jag hinner inte spänna foten. Knät känns lite ostabilt nu, säger Holgersson strax efter slutsignalen.

Han tvingades bryta, men var ändå försiktigt hoppfull om att kunna spela i den avslutande omgången mot Kalmar och cupfinalen mot Hammarby.

– Det är två matcher kvar och dem vill man verkligen spela, så det skulle kännas väldigt surt om det inte blir så.

”Färdigt för i år”

Men i går kväll kom det trista beskedet:

– Det är färdigt för i år. Det är ett uttänjt ledband i vänster knä och han kommer inte att kunna spela mer (den här säsongen), säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg till Helsingborgs Dagblad.

Det innebär att Helsingborg har stora mittbacksproblem inför rysaren mot Kalmar FF på söndag. Det är högst osäkert om fotskadade Joel Ekstrand hinner bli spelklar.

– Nu ser det ut som att det inte går. Men vi utesluter inget heller, sa tränaren Conny Karlsson inför gårdagens möte med Halmstad.

”Får se över läget”

Sportbladet var sent i går kväll i kontakt med klubbens pressansvarige för att få veta Ekstrands status.

– Har inget svar i dag. Vi får se över läget i veckan, skriver Frederik Ericsson i ett sms.

Hannu Patronen hoppade in när Markus Holgersson tvingades kliva av. Men i brist på konkurrens är det dock troligt att skadeförföljde Patronen startar tillsammans med Marcus Nilsson på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM