”Kändes klart på förhand”

FOTBOLL

HELSINGBORG. HIF-spelarna trodde aldrig på guld inför sista matchen.

– Nej, jag trodde inte att MFF skulle förlora mot Mjällby. Vi och Malmö har varit för överlägsna i år, säger Helsingborgs lagkapten Marcus Lantz.

Foto: BILDBYRÅN
Marcus Lantz

Spelarna som mötte media efter 0–0 mot Kalmar i sista matchen var möjligen besvikna men långt ifrån förkrossade. De flesta menade att silvret var ganska väntat.

– Det hade inte räckt vad vi än gjort. Det hade man lite på känn, säger vänsterbacken Erik Edman och fortsätter:

”De vann säkert rättvist”

– Malmö spelade hemma och en domare vill inte hamna i en situation där han sabbar något. Jag kommer ihåg Elfsborg när Andreas Augustsson tog med hand i något som är det mest solklara jag sett och domaren bara blundade. Malmö vann säkert rättvist men det kändes ganska klart på förhand. Vi gick på halv maskin mot Mjällby i cupsemin och körde över dem fullständigt så…

Är Malmö värdiga mästare?

– Ja, det tycker jag. De vinner med två poäng mer. Jag har inte sett Malmö så mycket i år men tycker att Daniel (Andersson) varit jävligt bra och burit fram laget. Han är värd att få vinna på det här sättet, säger Erik Edman.

”Det kändes bittert”

Tränaren Conny Karlsson håller med om det mesta:

– Det kändes bittert när slutsignalen gick men ge oss några dagar så kommer vi tycka att detta varit en riktigt bra säsong. Vi har tack och lov en cupfinal kvar och kan ta den titeln i alla fall.

Trodde du att MFF kunde tappa hemma mot Mjällby?

– Realistiskt nej. Men det finns alltid ett litet hopp. Men allt eftersom resultaten tickade in dog ivern lite grand ute på planen, säger Conny Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM