Lantz: Jag tror att Helsingborg gör fel

Dömer ut klubbens agerande

Foto: bildbyrån
Marcus Lantz hade en strålande säsong – men nu lämnar han klubben efter kontraktsbråket.
FOTBOLL

Marcus Lantz och Helsingborg går skilda vägar.

Nu dömer veteranen ut klubbens satsning inför nästa år.

– Jag tror att de gör fel. Man vinner inte SM-guld på det sättet, säger han.

Nu kopplas Lantz på nytt ihop med Landskrona.

I går förmiddags brakade förhandlingarna mellan Marcus Lantz och Helsingborg samman. Mötet mellan parterna hann knappt börja innan det var över.

– Det varade bara i fem minuter. Jag var inte ens där utan det var min agent som skötte det, säger Lantz som vill förlänga sitt avtal med två år.

– De som tror att det handlar om ekonomin tror fel. De sa att vi bara kan skriva ett år och det var jag inte intresserad av.

Satsar yngre

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson säger att han nu vill satsa på den yngre spelarna i klubben. Dessutom tycker han att konkurrensen på mittfältet är stark som den är.

– Vi har både Gashi och Mahlangu. May har gått in och gjort väldigt fina insatser i höst. Sedan har vi också Marcus Bergholtz, John Eiswohld, Abdul Khalili och Simon Thern där, säger Jansson.

”Satsar fel”

Men Lantz, som blev vald till ”årets HIF:are” efter sin starka säsong, tror att lagledningen satsar fel.

– De ska försöka få in talanger men jag tror inte man vinner SM-guld på det sättet. Vi får väl se vem som har rätt, men jag tror att de gör fel. Som säsongen blev – när vi blev tvåa i allsvenskan och vann cupen – kan klubben inte gå ut och säga att man ska bli topp fyra eller fem nästa säsong.

Vem pratar om det?

– Jag vet inte, men jag vet inte vad supportrarna och sponsorerna skulle säga om en sådan målsättning efter den här säsongen. Jag vet vad jag hade tyckt i alla fall.

Enligt Helsingborg Dagblad, som hänvisar till källor med god insyn i Landskrona, har BoIS ledning börjat diskutera hur man ska lyckas knyta till sig Lantz.

– Vi har följt alla turer och det är klart att Marcus är välkommen, om han vill spela för oss, säger sportchefen Mats Aronsson till tidningen.

– Han hade passat perfekt eftersom vi söker en central mittfältare. Men konkurrensen är hård. Flera allsvenska klubbar finns med i bilden, men vi har inte gett upp hoppet, säger Aronsson.

ARTIKELN HANDLAR OM