HIF vill bara ha en spelare

Här är landslagsmannen klubben jagar

FOTBOLL

Helsingborg fick se det allsvenska guldet försvinna i den sista omgången och förlorade sedan nyckelspelaren Marcus Lantz.

Trots det söker klubben bara efter en förstärkning inför nästa år – en vänsterfot som kan sitta på isländske landslagsmannen Hjörtur Logi Valgarosson.

– Vi har inte släppt det spåret utan kommer jobba vidare med det under december, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

Helsingborg har efter den allsvenska avslutningen lagt planeringsarbetet inför nästa säsong. Trots att nyckelspelaren Marcus Lantz har försvunnit söker klubben egentligen bara efter en spelare.

”Små förändringar”

– Det kommer att bli små förändringar. Kanske någon in och någon ut. Det är den huvudsakliga grundinställningen. Primärt är det en vänsterfot vi kan tänka oss att förstärka med, säger Paul Mylenberg.

En som är högaktuell för att ta den platsen är isländske landslagsbacken Hjörtur Logi Valgarosson. 22-åringen provtränade i november med klubben men har nu åkt hem till Island igen. Vänsterbacken är dock fortsatt högaktuell.

”Inte släppt spåret”

– Vi har inte släppt det spåret. Det är en trevlig kille som gjorde bra från sig. Det är många som åker på ledighet nu men vi kommer att jobba vidare under december, säger Myllenberg.

Tanken är att Valgarosson ska fungera som backup till Erik Edman på vänsterbacken men även kunna vikariera på mittfältet.

– Vi vill ha flexibiliteten med en vänsterfot till. Jag tror att hemligheten 2010 var just flexibiliteten med möjligheten att snurra runt spelare på flera positioner. Så vill vi fortsätta tänka.

ARTIKELN HANDLAR OM