Edman skickades hem

Känslorna svallade över – försvaren skrek och sparkade bort bollen

FOTBOLL

Tre dagar kvar till den allsvenska premiären mot Mjällby.

Uppenbarligen forsar adrenalinet runt i HIF:s trupp. I går tvingades Conny Karlsson skicka hem Erik Edman.

– Jag var lite ofokuserad och det är inget att prata om, säger han.

Skickades hem från träning.

Helsingborgs IF åker till Strandvallen om tre dagar för att sparka i gång den allsvenska säsongen.

Gräset på Olympia håller på att växa till sig, under tiden tränar laget på Heden i Helsingborg.

Gårdagens träning hade endast pågått några minuter innan managern Conny Karlsson tog beslutet att skicka hem Erik Edman.

– Edman fick ett rött kort i dag. Det är bra att spelare visar känslor. I dag var det lite för heta känslor och då är det bättre att man får vila och komma tillbaka fräsch, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Försvararen sparkade frustrerat i väg en boll och enligt Helsingborgs Dagblads källor ska Erik Edman ha varit missnöjd med träningsupplägget.

Huvudpersonen själv vill dock inte bekräfta den teorin.

– Jag var lite ofokuserad och det är inget att prata om. Det var bara att åka hem. Det var rätt av Conny. Jag hade dålig fokus på träningen, säger Erik Edman till Helsingsborgs Dagblad.

"Harmonisk trupp"

Ytterbacken anser inte att händelsen behöver diskuteras vidare, då han erkänner att han gjorde fel och att tränaren gjorde rätt.

– Det är aldrig enkla beslut, men ibland är det bästa utvägen för spelaren och övriga gruppen, säger Conny Karlsson till HD.

Den allsvenska premiären närmar sig, och våren smyger sig sakta på. Dessutom ansluter Alexander Gerndt till truppen på fredag.

– Det låter kanske dumt när detta har hänt, men jag tycker att det är en harmonisk grupp. Visst slår pulsen hårdare och det ska den göra före seriestarten. Det är fullt normalt att temperaturen höjs, säger Conny Karlsson till Helsingborgs Dagblad.

Erik Edman fystränade åter med laget senare under eftermiddagen.