"Det var förjävligt – jag är inte nöjd"

Seger – då sågar Hareide sina egna spelare

Foto: PIC-Agency
Helsingborg inledde matchen med att göra två mål och spelade inspirerat. Men när Dwayne Miller blev frilägesutvisad i den 26:e minuten klappade regerande mästarna ihop. ”Allt efter utvisningen vill jag bara glömma”, säger Hareide till Sportbladet.
FOTBOLL

Helsingborg rivstartade, gjorde två snabba mål och dominerade matchen.

Men när Syrianska blev en man mindre – då klappade skåningarna ihop.

– Först spelar vi vår bästa fotboll för säsongen, sen den sämsta, säger tränaren Åge Hareide.

Inledningsvis såg allt ut att gå Helsingborgs väg. Redan i den sjätte minuten tog man ledningen när Erik Sundin kom fri med ­målvakten. Kort därefter utökade Álvaro Santos från straffpunkten.

Regerande mästarna spelade inspirerat, och när Syrianskas målvakt Dwayne Miller blev frilägesutvisad i den 26:e minuten...

– ...då ska matchen vara död. I stället slutar vi spela och vi låter dom föra matchen. På det stora hela är vi riktigt dåliga, säger målvakten Pär Hansson.

Nordmark satte punkt

Hemmalaget spelade upp sig, och nästan omgående efter pausvilan kom reduceringen. I anfallet efter var man millimetrar ifrån en kvittering.

Men trots många vassa målchanser lyckades HIF hålla undan. Det sista som hände var att Daniel Nordmark lyfte in 3–1 i tom bur sedan Lasse Staw följt med upp på en hörna.

”Bra väckarklocka”

– Allt efter utvisningen vill jag bara glömma, det var förjävligt. Jag är inte nöjd med sättet som vi uppträder på, säger Åge Hareide.

Du tycker att man kan kräva mer?

– Ja, självklart. Det här var en bra väckarklocka inför onsdagen för då måste vi vara mycket bättre, säger han och syftar på returmötet mot walesiska The New Saints i Champions League-kvalet.

Helsingborg huserar just nu på tredje plats i tabellen, tre poäng bakom serieledande Elfsborg men med en match mindre spelad.

Enligt Pär Hansson var det enda positiva med gårdagens match att man fick sätta sig på bussen tre poäng rikare.

– Vi spelar inte bra men vinner ändå, så har det varit många gånger i år. Snart måste vi börja spela bra fotboll för det här håller inte, säger han.