HIF-tränaren: Vi hade bara en man där ute

Missnöjd efter förlusten

Foto: SCANPIX
Nyförvärvet Nikola Djurdjic (till höger) var den enda som kom undan med godkänt i Helsingborg enligt Åge Hareide.
FOTBOLL

Ett tröttkört Helsingborg knäcktes av Djurgården.

Då sågade Åge Hareide sitt lag.

– Vi hade en man därute: Nikola Djurdjic. Resten såg trötta ut och det är inte bra nog, säger HIF-tränaren.

Helsingborg rundade av en mardrömsvecka i går.

På sju dagar har man tappat mark i guldstriden (1–2 mot Elfsborg), åkt på en smäll i Champions League-kvalet (0–2 mot Celtic) och nu också bjudit in Djurgården i kampen om medaljerna.

”De är slitna”

HIF såg tröttkört ut i 3–1-förlusten på Råsunda (Stockholms stadion var upptaget av friidrotts-SM), vilket fick tränaren Åge Hareide att rasa.

– Djurgården vann välförtjänt. Våra spelare såg trötta ut, och visst är de slitna. Men man måste klara av att ha två matcher i veckan och både spela i Europa och i allsvenskan, säger Hareide.

”Måste tåla mer”

Walid Atta och Erik Wahlstedt var två av försvararna som vilade efter matchen mot Celtic till förmån för Joseph Baffo och Emil Krafth. Det gav en HIF-backlinje (som även bestod av Jere Uronen och Loret Sadiku) med en snittålder på 19 år.

– Våra unga killar måste förstå att det gör ont att spela fotboll, så in i helvete ont. Ska man bli fotbollsspelare måste man klara av tufft matchande, det är en lärdom vi får ta med oss. Vi måste tåla mer och träna hårdare, säger Åge Hareide och får medhåll av målvakten Pär Hansson.

– Att vi spelar ute i Europa är kanske en förklaring till att vi är lite trötta, men det är ingen ursäkt. Vi ska klara av det.

ARTIKELN HANDLAR OM