Landslagsmålvakt förlänger med HIF

Men framtidsplanen är att han ska ut i Europa

Pär Hansson.
FOTBOLL

Pär Hansson förlänger med Helsingborg.

Landslagsmålvakten har skrivit på för tre år till med den allsvenska tabellsexan.

Enligt tidigare uppgifter till Sportbladet tredubblar han sin lön.

– Jag är nöjd med mitt avtal, säger målvakten.

Helsingborg har under säsongen jobbat, smått desperat, för att nå en förläning med Hansson. HIF:s sportchef Jesper Jansson har tidigare sagt att de har varit beredda att ge landslagsmålvakten en drömlön för att få honom att stanna.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska målvakten tidigare ha tjänat cirka 60 000 kronor i månaden. I det nya kontraktet rör det sig om en månadslön på 150 000-200 000 kronor.

Nu har de båda nått en överenskommelse. Pär Hansson förlänger sitt kontrakt till och med 2015.

– Det känns jättebra. Jag tror på HIF och verksamheten här, jag känner att jag fortfarande utvecklas, säger Hansson till Sportbladet.

Är du nöjd med ditt avtal?

– Absolut.

Vill ut i Europa

HIF:s sportchef, Jesper Jansson:

– Vi är oerhört glada och stolta över att presentera en förlängning med vår lagkapten med ett avtal som sträcker sig 2015 ut, säger han.

Hanssons tidigare kontrakt skulle ha gått ut nästa sommar. Förlängningen betyder dock inte att målvakten planerar att spela för HIF under hela sin karriär. Klubbens ambition är att slussa vidare Hansson till en större liga i framtiden, skriver de i sitt meddelande.

– Att vi har lyckats att hitta en lösning med Pär, som jag anser är Sveriges bästa målvakt, om ett nytt avtal känns väldigt bra, säger Jansson.