HIF krossade Djurgården

Skickade passning efter storsegern

FOTBOLL

Tre mål under 29 minuter.

Sedan hade Helsingborg avgjort premiären mot Djurgården.

Efteråt skickade Mattias Lindström en passning till Dif.

– Det kändes som att vi var en man mer i första halvlek, säger HIF-spelaren till Sportbladet.

Det blev aldrig någon spänning på Olympia. Helsingborg gjorde tre mål på en dryg halvtimme och tog en 3-0-seger mot Djurgården.

Två mål av Accam

Publiken hann knappt sätta sig ned och koppla av innan Alejandro Bedoya avlossade ett skott som gav en retur, som Mattias Lindström höll sig framme på och rakade in 1-0.

Efter en dryg halvtimme sköt David Accam in 2-0 vid stolproten och bara minuter senare gjorde anfallaren sitt andra mål i matchen. Djurgården ryckte upp sig i andra halvlek, men 3-0 stod sig i 90 minuter.

– Det var min bästa halvlek i HIF. Och jag trivs bäst på kanten, jag kommer till min rätt bäst då. Mitt mål är att komma till de största klubbarna i världen, säger Accam till Sportbladet.

”Mycket kärlek”

En perfekt premiär för tränaren Roar Hansen, som tog över Helsingborg inför den här säsongen.

– Det är en oerhört bra första halvlek från vår sida. Vi har härliga kombinationer som vi gör mål på. Att gå in till halvtid med 3-0 vill man gärna vinna. Det handlar inte om att göra fyran, utan att inte släppa in något och i stället få tre poäng, säger han Hansen till C More.

– Jag hade gett spelarna mycket kärlek.

Dif:s tränare Magnus Pehrsson var inte nöjd efteråt.

– Vi gjorde det vi inte skulle göra, förlora bollen centralt. Vi spelade lite för naivt. I andra halvlek tycker jag ändå vi ska ha beröm för att vi spela matchen rakt igenom. Nu har vi gjort det sämsta vi har gjort i år med den här första halvleken, säger han till C More.

”Vi var en man mer”

Helsingborgs Mattias Lindström var inte imponerad av Dif.

– Det kändes som vi var en man mer i hela första halvlek. När man är i den situationen som de är i så blir det jobbigt. Jag tycker de lyfter sig i andra halvlek, säger han till Sportbladet.

– Men de kommer att plocka sina poäng, i alla fall uppe i Stockholm. Så det är inget dåligt lag, men inget topplag heller. Inte än i alla fall.

FAKTA

Matchens tre bästa:

David Accam, Helsingborg

Alejandro Bedoya, Helsingborg

Robin Simovic, Helsingborg

Jury: Johan Flinck

Helsingborg–Djurgården 3–0 (3–0)

1–0 Mattias Lindström (5), 2–0 David Accam (31), 3–0 David Accam (34).

Varningar, Helsingborg: Christoffer Andersson, Ardian Gashi. Djurgården: Jesper Arvidsson, Erton Fejzullahu.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 11 201.

Helsingborg (4–2–3–1): Pär Hansson – Christoffer Andersson, Peter Larsson, Loret Sadiku, Erlend Hanstveit – Ardian Gashi, May Mahlangu – Mattias Lindström, Alejandro Bedoya (Walid Atta 82), David Accam – Robin Simovic (Alvaro Santos 76).

Djurgården (4–4–1–1): Kenneth Höie – Peter Nymann Mikkelsen, Mattias Östberg, Emil Bergström, Jesper Arvidsson – Simon Tibbling (Brian Span 55), Andreas Johansson (Yussif Chibsah 82), Daniel Amartey, Nahir Oyal – Erton Fejzullahu – Amadou Jawo (Luis Solignac 63).

ARTIKELN HANDLAR OM