Islänning till HIF - ska ersätta Bedoya

”Det var rätt val för mig”

Arnór Smárason, här med Viktor Elm i Heerenveen. Sammanlagt blev det tre säsonger i Holland innan islänningen värvades till Esbjerg i Danmark.
FOTBOLL

Alejando Bedoya är på väg bort från Helsingborgs IF.

På onsdagen gjorde Skåneklubben klart med islänningen Arnór Smárason, 24.

– Han har spelat på högsta nivå i Holland och Danmark, säger HIF-tränaren Roar Hansen till klubbens officiella hemsida.

Det lutar åt att Alejandro Bedoya, 26, försvinner från Helsingborg.

– Det finns en hög klubbar som anmält sitt intresse. En del är intressant men det finns inget konkret ännu, sa Alejandro Bedoya för en månad sedan.

Så sent som idag rapporterar fotbolldirekt.se att Bedoya nu ska vara överens med holländska storklubben Twente om en övergång.

– Det stämmer att han bestämt sig för Twente. Heerenveen har också varit med, men han har valt bort dem för Twente, säger en källa till sajten.

Hämtas från Danmark

På onsdagseftermiddagen kallade Helsingborg till presskonferens där klubben presenterade Bedoyas tänkta ersättare.

Det blir den 24-årige islänningen Arnór Smárason, som närmast spelade för danska Esbjerg.

– Jag är en offensiv mittfältare. Jag kan spela anfallare också. Jag är en bra passningsspelare och bra med bollen. Försöker göra mål och spela fram mina lagkamrater också. Jag skulle beskriva mig som en offensiv spelare, säger Smárason.

– Det känns väldigt bra. Jag är väldigt glad över att vara här. Jag kan inte vänta på att få komma igång och träna med grabbarna.

Långt kontrakt

Smárason har skrivit på ett kontrakt som löper över tre och ett halvt år. Han kommer dock inte vara spelklar förrän den 15 juli då övergångsfönstret öppnar.

– Arnór är en spelare med god rutin trots sin ålder. Han är skolad i den holländska klubben Heerenveen och har gott om landslagsuppdrag för Island. Inte minst i A-landslaget, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

– Vi hade självkart velat ha honom tillgänglig redan nu mot Göteborg. Han kommer som fri transfer och kan därmed komma till oss direkt. Och mot Öster är han aktuell.

FAKTA

Namn: Arnór Smárason.

Ålder: 24 (7 september, 1988).

Tidigare klubbar: Molde, Heerenveen, Esbjerg.